Проклятието "Кенеди" продължава: загина внучката на Робърт Кенеди, а синът й изчезна

кенеди
Снимка: Getty/Gulliver

Внучката на убития политик Робърт Кенеди и правнучката на 35-ия президент на САЩ Джон Ф. Кенеди - Мейв Кенеди изчезна с най-големия си син, осемгодишния Гидиън, край бреговете на Мериленд в четвъртък.

Тялото на 40-годишната Мейв бе открито вчера, а от 8-годиният ѝ син все още няма следа. Съобщава се, че са изчезнали и повече от един ден хеликоптери и спасителни лодки търсят, но безрезултатно.

Двамата са навлезли във водите на залива Чесапийк с кану, за да вземат топка, която са изпуснали по време на игра. Неусетно майаката и сина навлезли доста навътре и не могли да се върнат.

кенеди
Снимка: Getty/Gulliver

Мейв бе участник в глобални здравни инициативи – тя беше изпълнителен директор на Глобалната здравна инициатива в Джорджтаун. По време на президенството на Барак Обама е работила по програма за борбата със СПИН.

Новината за трагедията идва само няколко месеца след смъртта на Сърша Кенеди. 22-годишната внучка на Робърт Кенеди се загина след приема на свръхдоза наркотици.

Но тези два случая далеч не изчерпват мистериозната, трагична и драматична съдба на доста от членовете на клана Кенеди, които през годините губят живота си твърде рано и при странни обстоятелства.

джаки кенеди
Снимка: Getty/Gulliver

Съществуват две версии за проклятието, което тегне над фамилията Кенеди. Според първата - причината за смъртта, която тегне над голяма част от фамилията, е прапрадядото на Джон Ф. Кенеди. През 1842 той е открил сандъче със злато в ирландско селце. Но съкровището е било прокълнато. Според втората легенда, проклятието идва от бащата на Джон Ф. Кенеди, който е заповядал на равин и учениците му да спрат молитвите си, докато са били на пътнически кораб. Разгневен, равинът го е проклел и заявил, че потомците му ще страдат от голямо нещастие.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти