„Приветствам ви в моя собствен дом“: гледайте първата коледна реч на кралица Елизабет от 1957 г.

Кралското семейство сподели тази седмица в Instagram видео на първото телевизионно обръщение на кралица Елизабет II за Коледа през 1957 г. и развълнува всички с черно-белите кадри, на които монархът е само на 31 години.

„Днес е забележителен ден, защото телевизията направи възможно много от вас да ме видят в домовете си на Коледа“, казва кралицата от имението Сандрингам в Норфолк.

Кралица Елизабет II до 11 президенти на САЩ >>>

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Монархът по това време е на 31 и отглежда двете си деца Чарлз и Ан, а излъчената ѝ реч следва установената традиция от първото кралско обръщение за Коледа от крал Джордж V по радиото 25 години по-рано.

Докато кадрите в Instagram завършват с краткото представяне на кралицата, кралското семейство преди това публикува клип, който съдържа цялата ѝ реч. 

„Силно се надявам този нов носител да направи моето послание за Коледа по-лично и директно“, казва младата кралица. „Неизбежно е да изглеждам като доста отдалечена фигура за много от вас, наследник на кралете и кралиците на историята, някой, чието лице може да ви е познато от вестниците, но който никога не докосва наистина личния ви живот. Но сега, поне за няколко минути, ви приветствам в спокойствието на моя собствен дом.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily) on

Диетата за дълголетие на кралица Елизабет Втора

хороскоп
Снимка: Istock

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти