Принцесата беглец: защо съпругата на шейха на Дубай избяга от него и взе 31 милиона със себе си?

принцеса хая
Снимка: Getty/Gulliver

Съпругата на владетеля на Дубай – шейх Мохамед бин Рашид ал Мактум, го е напуснала и взела 31 милиона паунда, за да започне живота си наново, пише „The Sun”.

Принцеса Хая, за която се твърди, че е била забелязана последно през месец февруари, избягала заедно със сина си и дъщеря си в Германия. Там тя веднага е поискала убежище и е подала молба за развод със съпруга си. 

принцеса хая
Снимка: Getty/Gulliver

Но това предизвика дипломатическа криза между Германия и Обединените арабски емирства (ОАЕ), където шейхът е вицепрезидент и премиер, както и владетел на Дубай.

принцеса хая
Снимка: Getty/Gulliver

В статията се споменава още, че Мохамед бин Рашид е помолил властите в Берлин да върнат 45-годишната принцесата, 7-годишния им син Зайед и 11-годишната им дъщеря - Ал Джалила, но германските власти са отказали.

Принцеса Хая споделила на приятели, че е избягала в Германия, тъй като не била сигурна, че британските власти няма да я върнат в Дубай.

принцеса хая
Снимка: Getty/Gulliver

69-годишният шейх, чието богатство се оценява на повече от 9 млрд. паунда, е огромен фен на конете и собственик на състезателен кон. За първи път от 28 години насам той пропуска прочутото надбягване Epsom Derby, а две от конюшните му, използвани за тренировки на конете, близо до Нюмаркет, Съфолк, останаха затворени. 

принцеса хая
Снимка: Getty/Gulliver

Хая бинт Хюсеин е родена на 3 май 1974 г., дъщеря е на йорданския крал Хюсеин и третата му съпруга кралица Алия. Завършва Оксфордския университет със специалност "Философия, политически науки и икономика". В миналото е била професионална състезателка по конна езда, член е и на Международния олимпийски комитет.

През 2004 г. се омъжва за шейх Мохамед.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти