Принц Хари: "Хората, които убиха майка ми, я снимаха издъхваща на задната седалка."

Принц Хари: "Хората, които убиха майка ми, я снимаха издъхваща на задната седалка."
Снимка: Getty/Gulliver

Принц Хари проговори за първи път за папараците, които преследваха принцеса Даяна в нощта на нейната смърт и в крайна сметка предизвикаха катастрофата, в която тя загина през 20 години в Париж.

В документален филм на BBC по случай годишнината от смъртта на принцесата, Уилям и Хари, които тогава са били на 15 и 12 години, си спомнят за трагичния инцидент, случил се на 31 август през 1997 година.

"Най-трудното нещо, което трябваше да преживея бе фактът, че хората, които са я преследвали в тунела, са същите хора, които са я снимали как умира на задната седалка след катастрофата", споделя Хари в своята емоционална изповед.

"Тя е имала доста сериозни наранявания на главата, но е била все още жива на задната седалка и онези хора, които са причинили катастрофата, са я снимали как издъхва, вместо да ѝ помогнат. А след това някак са се върнали на бюрата си."

Принц Уилям споделя от своя страна, че е бил твърдо решен да не остави тази трагедия да го пречупи и да заличи цялата любов, с която е бил обграден, докато майка му е била жива.

"Когато ти се случи нещо толкова ужасно, когато си само на 15, а за съжаление това се случва на много хора, или се пречупваш, или ставаш по-силен. Аз не му дадох да ме смачка. Исках тя да се гордее с човека, в който съм се превърнал, не исках да се тревожи за мен и Хари, а да знае, че тази ужасна трагедия няма да пропилее всичко хубаво, на което ни е научила."

Даяна бе убита при катастрофа в Париж, докато е преследвана от папараци. След разследването през 2008 г. беше решено, че небрежността и нетрезвото състояние на шофьорът ѝ Хенри Пол, както и преследването от папараците, са довели до фаталния инцидент. Но никой не е задържан по случая.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти