Принц Джордж може никога да не бъде крал, но това би било за добро

Синът на принц Уилям и Кейт Мидълтън – 8-годишният принц Джордж, е на трети по ред за наследавяне на трона. Но има все по-назряващи причини да се смята, че монархията може и да не дочака той да заеме това място, разказват от Goalcast.

През последните години на британските граждани правят все по-голямо впечатление огромните суми, изразходвани от членовете на кралското семейство. Разследване на Guardian от началото на 2021 г. показва, че Елизабет Втора се е опитала да повлияе на парламента за промяна в проктозакон, за да не се наложи да разкрие пред общественността целия размер на личното си богатство.

Най-забавните изказвания на кралица Елизабет Втора

Подобни сведения поставя темата дали една монархия може да съществува наред с демокрацията и повдига въпроса защо британските данъкоплатци продължават да плащат толкова много, за да подкрепят символичните владетели от една отминала епоха.

Междувременно, подобно на баща си и дядо си, 8-годишният принц Джордж се подготвя за трона. Но дали монархията ще стигне толкова далеч?

Никой не е чакал да наследи британската корона по-дълго, отколкото 72-годишният принц Чарлз. Но когато все пак седне на трона (което ще се случи веднага след смъртта на Елизабет Втора), някои смятат, че при управлението си той няма да има подкрепата на народа.

Според Клайв Ървинг, автор на „Последната кралица: Как кралица Елизабет II спаси монархията“ (“The Last Queen: How Queen Elizabeth II Saved the Monarchy”), кралицата и баща ѝ, Джордж VI, са примерни владетели, но не и тези преди тях. Появата на Чарлз на трона може да бележи завръщане към необичаните владетели от минали векове, а това не би било добре за кралското семейство.

„Преди да можем да преценим как Уилям и по-късно Джордж биха могли да се справят, трябва да позволим да видим начина, по който монархията ще изглежда при крал Чарлз, и дали при него тя може да оцелее“, каза Ървинг пред Express.co.uk.

Най-сладките моменти на принц Джордж

„По мое мнение принц Чарлз е завръщане към линията от несполуки, която далеч не отговаря на стандарта, зададен от майка му и дядо му.“ Ървинг добавя, че след като Чарлз стане владетел, Великобритания най-накрая може да прецени дали все още се нуждае от монархия.

„Всички социологически проучвания показват, че по-младите британци не намират монархията за уместна“, каза той. „Забележимото в това отношение, е впечатлението, че Уиндзорците са твърде много, прекалено много товар, обитаващ на дворци. Както видяхме с Хари и Меган, както видяхме с Даяна, обществеността жадува все повече за тази автентичност и човечност у своите лидери“, добавя авторът.

„Заедно кралското семейство заема 15 държавни жилища, платени с публични пари на стойност най-малко 82 милиона паунда годишно - за разлика от Дания например, която отпуска около девет милиона паунда на кралското си семейство.“

„Стеснената монархия - по-малко дворци, без човешки товар и привлекателно модерни лица от семейството - може да накара едно рестартиране да проработи, но това е невъзможно да се прецени в момента.“

UEFA EURO 2020: Кейт Мидълтън, принц Уилям и принц Джордж ръкопляскат от ложата на "Уембли"

Всичко това може да е лоша новина за шансовете на принц Джордж да седне на трона - но това не ознава, че животът му би бил пропилян.

Израснал с всички ресурси, които има, както и двама родители като херцога и херцогинята на Кеймбридж, които да го подкрепят, принц Джордж има възможност да бъде „Велик“, макар и не крал. Достатъчно е да използва своите ресурси и платформи, за да дава добър пример.

Прочетете още:

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти