Почина Ирфан Хан - звездата от „Беднякът милионер“ и „Животът на Пи“

На 53-годишна възраст боливудската звезда Ирфан Хан е починал в Мумбай, обяви агенцията отговаряща за медийните изяви на актьора, цитирана от CNN. През 2018 година той публикува съобщение в Twitter, в което разкри, че има невроендокринен тумор.

Той е смятан за един от най-великите индийски актьори на своето време.

Сахабзаде Ирфан Али Хан, известен като Ирфан Хан или само Ирфан, е индийски филмов актьор станал известен на широката публика с международни продукции като „Беднякът милионер“, „Животът на Пи“, „Джурасик свят“, „Невероятният Спайдър-Мен“ и с главна роля наред с Том Ханкс в „адаптацията от 2016 година“ на романа на Дан Браун „Ад“.

Ирфан Хан е бил водещ на телевизионно шоу и участник в реклами. Към 2015 година, участва в повече от 50 индийски филма в Боливуд.

През 2011 година Хан получава „Падма Шри“ – четвъртата по ранг гражданска награда в Индия за приносите си в областта на изкуството. Отличен е с наградата за най-добър актьор на 60-тите национални филмови награди на Индия.

"Ирфан беше силна душа, човек, който се бори до самия край и винаги вдъхновяваше всички, които бяха около него ", казват негови близки.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти