Певицата Шакира може да влезе в затвора?

Шакира може да се окаже зад решетките или да плати солена глоба заради обвинения в укриване на данъци.

40-годишната колумбийска изпълнителка се разследва от испанските власти за данъчни измами и укриване на данъци и прокурорите са дали нареждане да бъдат проверени всичките ѝ финансови афери за период от 4 години - между 2011 и 2014 година.

Те твърдят, че Шакира, чието пълно име е Шакира Изабел Мебарак Рипол, не е платила всичките данъци, които е дължала на държавата.

Шакира
Снимка: Getty/Gulliver

Данъчната агенция на Испания твърди, че Шакира е живяла в страната между 2011-2014 г. и следователно е трябвало да плати данък върху всичките си доходи, а не само върху тези, които са придобити в Испания.

Според каталунския всекидневник La Vanguardia, от прокуратурата ще трябва да определят дали са съгласни с данъчната агенция. Ако това е така, то ще бъдат образувана съдебна процедура срещу Шакира, а данъкът, който ще трябва да плати е в размер на десетки милиони евро.

шакира
Снимка: Getty/Gulliver

Източници, близки до звездата, споделиха, че Шакира винаги е плащала своите данъци според законния ред и никога не е опитвала да укрие част от постъпленията си. Според тях става въпрос за някакво недоразумение или разминавания в критериите за данъчна оценка между държавите.

Адвокатът на Шакира коментира пред уебсайта „Конфиденсиал“, че макар в момента да живее в Барселона, певицата живее и още на няколко места по света поради естеството на професионалния й живот, като винаги се съобразява с изискванията на закона.

Последвай ни и в Инстаграм ТУК!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти