Парадът на отличниците в Холивуд

Хю Джакман и Ан Хатауей по време на 19-тата церемония по връчването на призовете на Гилдията на киноактьорите в САЩ, Лос Анджелис, 27 януари 2013 г.
Снимка: Getty/Guliver

На 27 януари за 19-ти път Гилдията на киноактьорите в САЩ обяви своите лауреати на церемония в Града на ангелите.

За най-добър актьорски състав беше посочен екипа на филма "Арго" ("Argo") с режисьор Бен Афлек.

Най-добра изпълнителка на главна женска роля стана Дженифър Лорънс за участието си в лентата "Наръчникът на оптимиста" ("Silver Linings Playbook"), където й партнират Робърт де Ниро и Брадли Купър.

Най-добър изпълнител на главна мъжка роля стана Даниъл Дей-Луис, изиграл образа на легендарния американски президент Ейбрахам Линкълн в едноименния филм "Линкълн" ("Lincoln").

За най-добри поддържащи актриса и актьор бяха определени Ан Хатауей за "Клетниците" ("Les Misérables") и Томи Лий Джоунс в "Линкълн".

Актьорът Дик Ван Дайк получи почетна статуетка за цялостен принос.

Изборът на Гилдията на киноактьорите предоставя възможност да се направи достатъчно точна прогноза за изхода от борбата за отличията "Оскар". Същата тази гилдия има и най-голяма роля с гласовете си в Американската киноакадемия, даваща най-ценните статуетки в Холивуд.

Повечето творчески обединения на критиците и кинодейците вече определиха своите фаворити за 2012 г. Останаха кинорежисьорите. На 2 февруари те завършват серията в "предоскаровия сезон" с връчването на своите награди.

* Галерия от червения килим на събитието можете да видите ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти