Хю Грант: „Всички мислят, че съм огорчен, защото ме арестуваха с проститутка“

Чаровник от романтичните филми, грубиян, изтънчен британец със странен хумор, особняк, все по-красив с възрастта – за Хю Грант може да се каже много.

А след вечерта на Оскарите мнозина поставиха под съмнение джентълменството на актьора заради неловкото му интервю с Ашли Греъм на червения килим.

Голяма част от хората в социалните мрежи осъдиха странното поведение на актьора като невъзпитана проява на пренебрежение. Други го защитиха с аргумента, че той просто има малко по-специфично чувство за хумор.

При всички случаи видеото стана вайръл и предизвика най-различни коментари. Това пък накара хората за пореден път да се запитат колко голяма е разликата между романтичния екранен образ на актьора от „Нотинг Хил“ и личността му в реалния живот.

Вчера Хю Грант гостува в шоуто „The View“ и за пореден път доказа, че умее да се шегува и със себе си, при това споменавайки един изключително срамен момент от живота си.

Когато една от водещите, Съни Хостин, попита актьора какви са причините да се противопоставя публично на начина, по който британските таблоиди нахлуват в личния живот на хората, той отвърна, без да губи широката си усмивка:

„Всички си мислят: „О, добре, той е просто огорчен, защото беше арестуван с проститутка през 1995 година. Но всъщност няма нищо общо с това, защото тази случка не бе разкрита от таблоидите. Просто проклетата полиция разпространи информацията.

Духовитото споменаване на този позорен момент бе прието с бурен смях. „Ама знаеш ли, на всеки се е случвало!“, пошегува се Упи Голдбърг, която е една от водещите на „The View“.

хю грант
Снимка: Getty

Изглежда 62-годишният Хю няма проблем с това да се посмее на прословутия си сексуален скандал от 1995 г. Тогава той беше арестуван от полицията в Лос Анджелис за „развратно поведение“ на обществено място заедно с проститутка на име Дивайн Браун.

Двамата бяха заложени в колата на актьора, като по-късно той бе глобен с 1000 долара и му беше наредено да премине обучение за СПИН.

Компрометиращата ситуация шокира всички, които сякаш вярваха, че в реалния живот Грант на практика е същият като героя си от „Четири сватби и едно погребение“.

И ако изборът на сексуална партньорка на Хю Грант не е достатъчно скандална проява, припомняме още, че по същото време той беше в дългосрочна връзка с красивата актриса Елизабет Хърли.

хю грант
Снимка: Getty

Всъщност секс скандалът не разруши връзката между двамата актьори, която продължава цели 13 години и приключи през 2000 година. Въпреки раздялата Хю и Елизабет запазват приятелски отношения и винаги говорят със симпатии един за друг.

Относно кампанията, която води срещу методите на таблоидите, във вчерашното шоу Грант говори напълно сериозно за мотивите си.

Според него собствениците на вестници смятат, че са „над закона и нахлуват в личния живот на хора, чиито деца са убити в пътен инцидент или каквото и да е, за да получат сензационната статия“.

„Никой не се осмелява да се изправи срещу тях във Великобритания, защото се страхуват от тях.“, обясни още той.

хю грант
Снимка: Getty

По време на сутрешното шоу Грант обсъди и скорошната си поява на Оскарите. Въпреки че не спомена неудобното интервю с Ашли Греъм преди церемонията, той говори за шегата, която направи, докато връчваше награда с колежката си Анди Макдауъл.

От сцената на Оскарите актьорът започна речта си с това колко е важно да "използваме хидтратиращ крем като Анди Макдаулъл", за която отбеляза, че "все още изглежда зашеметяващо". А в сравнение самият той изглежда като "скротум".

„Сам написах тази шега и бях изключително притеснен заради нея.“, обясни Хю в „The View“ вчера.

„Мисля, че ми се размина“, добави още той. „След това Сигорни Уивър ми каза: „Не приличаш на скротум.“ Беше харесала шегата и това ме успокои.“

хю грант
Снимка: Getty

Въпреки че е емблематичен с ролите си в романтични филми, Хю призна с усмивка, че рядко би гледал някой от тях, ако му попадне по телевизията: „Само в моментите, когато съм подпийнал късно вечер... Но те ме ужасяват.“

„През последните години ми е по-комфортно да играя убиец“, призна той. „Просто някак си ми пасва по-добре напоследък.“

Много от почитателите на Хю Грант се радват, че бяга от образа на чаровния красавец в романтичните комедии и приемат въодушевено ролите му през последните години.

хю грант
Снимка: Getty

Той се появи в два филма на Гай Ричи – „Джентълмените“ (2019) и „Операция Форчън“ (2023), и си партнира в Никол Кидман в трилър сериала „Отмяната“ (2020).

Освен това предстои да го видим отново на големия екран в фантастиката „Dungeons & Dragons: Разбойническа чест“ – екшън екранизация на популярна настолна игра.

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти