Нова восъчна фигура на Елизабет ІІ в музея "Мадам Тюсо"

Тoва е статуята на кралица Елизабет II, която бе изложена в музея "Мадам Тюсо" в Лондон за нейния златен юбилей, честван през 2002 г.
Снимка: Getty/Guliver

Нов модел восъчна статуя на кралица Елизабет II се подготвя в лондонския музея "Мадам Тюсо" във връзка с 60-годишнината от оглавяването й на британската монархия.

Това ще бъде 23-та восъчна фигура на кралицата от 1928 г. насам. Първата е била направена, когато Елизабет е била на 2-годишна възраст.

Скулптурата на главата на кралицата, от която ще се надгради целия восъчен модел, вече е готова. Стойността му се оценява на 150 хил. паунда и е направен по абсолютно подобие на официалния фотографски портрет на кралицата по повод нейния юбилей. На него тя е увековечена с бяла рокля и перли, син копринен шал и диадема с инкрустирани диаманти.

Восъчната фигура ще бъде показана за първи път средата на май. Тя ще бъде поставена до статуята на нейния съпруг - Единбургския херцог Филип. Други две статуи с кралско потекло ще влязат в прочутия музей още през първите дни на април – тази на принц Уилям и неговата съпруга и херцогиня на Кеймбридж Кейт Мидълтън.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти