Певицата Нина Николина разкрива тайните на българския еротичен фолклор

Една от най-обичаните български певици, които се грижат за това да съхраняваме обичта към родния фолклор, Нина Николина, гостува в предаването „На кафе“ в петък. Пред Гала тя разкри любопитни подробности около предстоящия си концерт, който ще направи този петък и ще бъде посветен на любовта.

В новия си албум „Jazz & Traditions vol.2“, който вече може да се слуша на всички онлайн платформи, Нина Николина се заема с амбициозната задача да съчетае традиция и съвременност, като представя песни от автентичния български фолклор с етно и джаз елементи.

Закачливата песен „Баба Дора“ на големия роден певец от шопския край Павел Сираков е част от любовните български песни, които Нина Николина подбира за своя предстоящ концерт в края на седмицата на любовта – на 16 февруари. На събитието Нина ще представи романтични песни и от други балкански страни.

Докато подготвя специалния си концерт, певицата попада да много интересни творби от народния еротичен фолклор. Открива ги в няколко специални тома, наречени „Фолклорен еротикон“.

На спектакъла този петък Нина не само ще пее, но и ще разкаже някои от историите, които е открила в тайното народно творчество.

„Аз така или иначе го правя по концерти, защото фолклорните песни повечето пъти се изпълняват в диалектна форма и не се разбират“, обяснява певицата.

Нина Николина разказа подробности и за своя интерактивен фолклорен спектакъл за деца „Кральо Портальо“. Певицата, заедно с куклени актьори от театрална формация, прави интерпретация на детската песен „Грозданка и Слънцето“. Благодарение на спектакъла под формата на игра децата научават повече за българските обичаи и нашия обреден календар.

В студиото на „На кафе“ Нина Николина зададе на Гала и панелистите някои забавни и двусмислени гатанки от еротичната народна мърдост. Вижте дали ще се справите в тях, както и какво още сподели певицата, във видеото горе.

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти