Невероятно красивата любовна история на Барбара и Джордж Буш

барбара буш
Снимка: Getty/Gulliver

Преди бившата първа дама Барбара Буш да си отиде през 2018 г. на 92-годишна възраст, нейни близки обявиха, че тя е решила да не търси повече медицинска помощ в болница. Вместо това е избрала да се концентрира върху грижите за себе си в домашни условия.

Тя съпруга на бившия президент на САЩ Джордж Буш-старши и майка на президента Джордж Буш-младши, а малко позната страна от нейния живот е голямата ѝ любов със съпруга ѝ. Двамата споделят заедно от повече от 70 години от живота си, а връзката им е преодоляла далечни разстояние, войни, избори, президентства, а накрая и здравословни проблеми.

Според списание Vanity Fair Барбара и Джордж се запознават на танци, организирани от Round Hill Club в Гринуич, Кънектикът през 1941 г. по време на зимна почивка. По това време Барбара била ученичка в пансиона на Южна Каролина, а Джордж посещавал училище в Масачузетс, така че в началото връзката им била от далечно разстояние.

„Тя беше луда по него“, разкрива братът на Джордж - Джонатан. „А що се отнася до Джордж, той обожаваше факта, че тя го харесва толкова много.“

След година и половина заедно, двамата се сгодяват точно преди Джордж да бъде повикан да се сражава във Втората световна война.

„Обичам те с цялото си сърце, скъпа моя. А това, че и ти ме обичаш, осмисля живота ми. Постоянно си мисля колко ще сме щастливи, когато отново бъдем заедно.“ Това пише Джордж Буш до бъдещата си съпруга в деня, в който във вестника излиза новината, че двамата са се сгодили. „Лека нощ, красавице. Знам, че не обичаш да те наричам така, но ще трябва да го приемеш.“

По време на войната самолетът на Джордж е свален, но за щастие той оцелява и е спасен от подводница на САЩ. Барбара не чува вест за него в продължение на месец. В крайна сметка Джордж Буш-старши се завръща в Щатите през  декември 1944 г. и двамата се женят месец по-късно.

След това Джордж се записва да учи в университета Йеил и двамата посрещат първата си рожба, Джордж Буш-младши. Младото семейство се мести в Тексас, а след това в Калифорния, където се ражда дъщеря им Паулин, която умира от левкимия през 1953 г.

барбара буш
Снимка: Getty/Gulliver

По-късно двамата имат още деца: Джон, Нийл, Марвин и Дороти. Джордж междувременно започва да се занимава с политика, става член на Конгреса и цялото семейство се мести във Вашингтон, където Барбара отглежда децата, докато съпругът ѝ се изкачва по политическата стълба на успеха и става вицепрезидент на САЩ по време на управлението на Рейгън.

На 20 януари 1989 г. Джордж Буш-старши става 41-вият президент на Америка, а Барбара - новата първа дама.

барбара буш
Снимка: Getty/Gulliver

Тя споделя, че да се омъжи да Джордж е било „най-важното решение“ в живота ѝ.

„Една от причините да взема най-важното решение в живота ми и да се омъжа за Джордж Буш беше фактът, че той ме кара да се смея“, споделя Барбара в свое интервю. „Понякога ни се случваше да се смеем със сълзи заедно, смехът е едно от най-важните неща, които винаги са ни сплотявали.“

барбара буш
Снимка: Getty/Gulliver

В едно от последните си интервюта тя признава следното: „Какво ново при мен? Аз съм си все така стара и все така влюбена в същия човек от 72 години насам. Джордж Буш ми даде света, той е най-любящият и грижовен мъж.“

барбара буш
Снимка: Getty/Gulliver

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти