Малко известни факти за Чарли Шийн, който днес навършва 55

Чарли Шийн
Снимка: Getty

Актьорът Чарли Шийн се ражда на 3 септември 1965 г. в Ню Йорк, а по повод днешния му рожден ден ви представяме някои по-малко известни факти за скандалното момче на Холивуд.

*През 80-те години Шийн учи в гимназия в Санта Моника, като още от онова време негови приятели са бъдещите кинозвезди Шон Пен и Робърт Дауни-младши.

*Чарли е доста добър на бейзбол. Уменията си той демонстрира във филма "Висша лига" (1989). По мнението на тези, които го познават, като професионален бейзболист Шийн би бил не по-малко известен отколкото като актьор.

*Веднъж Чарли не спал 48 часа, за да влезе в кожата на героя си от филма, който снимал - изтощен и смачкан типаж.

*Шийн е кръстник на Уинона Райдър. Тъкмо той измисля псевдонима й Райдър, докато слушал песента на The Doors "Riders on the Storm" ("Ездачи на бури"). Когато Чарли й се обадил и й казал какво име й е измислил, Уинона изпаднала във възторг. От следващия ден тя вече се представяла като Уинона Райдър. Дотогава била Уинона Хоровитц.

*Вярвате или не, скандалджията Шийн е автор на поетична стихосбирка, озаглавена "Моят душевен мир" и публикувана през 1988 г.

*Чарли отхвърля предложението да изиграе главната роля в "Неприлично предложение" (1993) с Деми Мур и продуцентите вземат на негово място Уди Харелсън. Мотивът на Шийн, чиито приятелки са все порно-актриси, бил, че... ролята е неприлична.

Чарли Шийн
Снимка: Getty

*Шийн е запален по татуировките, като има по тялото си поне десет. Сред по-интересните от тях са горяща цигара "Малборо" и електрически скат.

*Чарли е от малкото холивудски звезди, които признават, че са влезли във филмовия бизнес с връзки. "Ако не беше баща ми Мартин Шийн, никога нямаше да пробия. Е, с течение на времето са поочупих, но в началото не ставах и за чеп за зеле. Брат ми Емилио Естевес е много по-талантлив", казва Чарли.

*Чарли Шийн става дядо на 48 години, когато през 2013 г. най-голямата му дъщеря Касандра ражда момиченце, наречено Луна. 

Чарли Шийн
Снимка: Getty

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти