Най-озадачаващите завещания на звездите

Най-озадачаващите завещания на звездите
Снимка: netinfo

Със смъртта на всяка световно известна личност се пораждат редица въпроси - защо и как е умрял, на кого е оставил парите и вещите си. Последният въпрос вълнува най-много всички, а случаите с крайно необичайни и изненадващи завещания не са рядкост.

Александър Маккуин шокира света със самоубийството си миналата година, но още по-изненадани останах всички, когато завеща на кучетата си 75 хил. долара.

Опра Уинфри също изпитва силни чувства към кучетата си, толкова силни, че след смъртта й те ще наследят 30 млн. долара.

Мерилин Монро от своя страна е наредила в завещанието си всички нейни вещи да бъдат получени от учителя й по актьорско майсторство Лий Стасбърг. Звездата е пожелала Лий да получи вещите й и да ги разпредели между приятели и роднини. Той обаче пренебрегва тази клауза и подарява всичко на жена си, която пък след неговата смърт продава вещите на Мерилин за над 13,4 млн. долара.

Въпреки твърденията, че Майкъл Джаксън е банкрутирал, след смъртта му се оказа, че той е имал лично богатство от 235 млн. долара. По-голямата част от тези пари са завещани на трите му деца, както и авторските права върху неиздадените му песни. Майката на певеца обаче получила от сина си месечна издръжка от 26 804 долара, попечителство над децата му и по 1000 долара всеки месец за "погребални разходи". Още по-интересното е, че след смъртта на майката на Джако, попечителството над децата му ще получи не друг, а Даяна Рос, една от близките приятелки на краля на попа.

Марк Грюнвалд е човекът, който съвместно с Марвел Комикс създават едни от най-добрите и любими на феновете американски комикси. След смъртта на Марк през 1996 г. от завещанието му става ясно, че писателят иска да бъде кремиран, а прахта му смесена с мастило и използвана за напечатването на комикс списания. Марвел от своя страна се съгласил.

Фара Фосет също изненада със своето завещание. Актрисата почина 2009 г. и се разбра, че последната й воля е да разпредели състоянието си между сина си Редмънт О'Нийл, роднини, и няколко приятеля. Интересното е, че на голяма ти си любов Раян О'Нийл, от когото има дете, и с когото е имала страстна връзка близо две десетилетия, не е оставил нищо, а на бившия си любовник е завещала 100 хил. долара.

Наполеон Бонапард, който няма нужда от представяне, е наредил след смъртта му косата му да бъде отрязана цялата и кичури от ня да бъдат раздадени на семейството и приятелите му. Това малко странно желание играе ключова роля днес, като помага от съхранената коса да бъдат извлечени различни медицински проби и да се разбере дали наистина Наполеон е бил отровен с аресник през 1821 или не. Остатъци от арсеник могат да се открият именно в косата. За момента обаче не може да се докаже със сигурност от какво точно е починал Бонапард.

Чарлз Дикенс, именитият английски писател, изрично е пожелал датата и часът на погребението му да останат скрити, за да се избегнат тълпите поклонници. Освен това той е наредил на погребението му опечалените да не носят черни шалчета, шапки, часовници или каквито и да било други модерни аксесоари, които Дикенс е наричал "възмутителни абсурдизми". Волята му обаче не е спазена и той е погребан с шумна и многолюдна церемония.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти