"Мозъкът е нещо чудесно! Иска ми се всички да имаха по един!" - гениалните мисли на д-р Хаус

"Мозъкът е нещо чудесно! Иска ми се всички да имаха по един!" - гениалните мисли на д-р Хаус
Снимка: netinfo

Днес своя 59-ти рожден ден празнува актьорът Хю Лори, познат и обичан от масовата публика заради ролята му на страшно умния и ужасно саркастичния доктор Хаус в едноименния сериал.

Някак е трудно да разглеждаме личността на Лори отвъд превъплъщението му в гениалния д-р Хаус. Това сигурно е така, защото ролята му пасва толкова добре, че в един момент границите между личност и персонаж се размиват.

Ето защо днес решихме да ви припомним най-култовите цитати от сериала "Д-р Хаус".

Прочетете ги ТУК >>>

Едно е сигурно - Харизматичният Хаус не оставя никого равнодушен: едни не могат да го понасят, заради прямотата и циничното му отношение към околните, а у други предизвиква неописуем възторг с майсторския си сарказъм и великолепен ум.

Лори е роден и отраснал в Оксфорд, Англия, където посещава Dragon School (известно подготвително училище), преди да отиде в Итън Колидж и след това в Селуин Колидж, Кембридж, където изучава Археология и Антропология. Неговият баща печели олимпийски златен медал в категория гребане (двойка без кърмчия), самият той също е бил гребец в училище и в университета.

По време на първата си година в университета Лори има връзка с Ема Томпсън, сега известна актриса. 

По същото време се присъединява към известния клуб Cambridge Footlights, който се слави като стартова точка за много популярни британски комици. През последната си година е президент на клуба, докато Ема Томпсън е вицепрезидент.

Снимка: netinfo

През 1989 г. се жени за Джоан Грийн, с която имат двама сина и една дъщеря.

Актьорът получава три награди Златен глобус - една, от които за най-добро изпълнение на актьор в драматичен телевизионен сериал. Включен е в "Световните рекорди на Гинес" като най-гледания актьор в главна роля по телевизията и е един от най-високоплатените актьори в телевизионната драма.

Хю Лори е изключителен музикант и има издадени два блус албума - Let Them Talk (2011) и Didn't It Rain (2013). През 2014 г. той изнесе концерт в София.

Към цитатите >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти