Какви са думите на една мистериозна жена, които окуражават Меган Маркъл преди сватбата с принц Хари

Меган Маркъл е известна като един от най-социално ангажираните членове на кралското семейство. Херцогинята на Съсекс е страстен защитник на правата на жените, допринася за различни инициативи в подкрепа на тази кауза и често говори за проблема с неравенството между половете. 

В най-скорошния епизод от нейния подкаст “Арехитипи”, Маркъл сподели интригуваща информация за вдъхновяващите думи на една тайнствена дама, отправени към нея само няколко дена преди сватбата ѝ с принц Хари през 2018 година. Маркъл не пожела да назове името на жената, за да не засегне нейната поверителност, но сподели че това е “много, много влиятелна и вдъхновяваща жена”.

принц хари меган маркъл
Снимка: Getty

“Тя ми каза, че знае, че животът ми се променя, но ме помоли да не се отказвам от активизма си. Да не се отказвам, защото това означава толкова много за жените и момичетата“, сподели Маркъл. 

Маркъл не крие, че тези мъдри думи били от ключово значение за нея за да се придържа към застъпничеството си за жените. 

Продължих да работя за жени и момичета, защото има значение, да. Но и защото тя ме насърчи да го направя. Колективният глас на всички ни, който казва, че има значение, може би е смисълът,” добавя Маркъл. 

меган маркъл принц хари
Снимка: Getty/Gulliver

Страстта на херцогинята на Съсекс към активизма и правата на жените датира от времето, когато тя е била само на 11 години. Гледайки реклама на Procter & Gamble, рекламираща сапун за миене на съдове само за жени, накарала Маркъл да осъди сексизма. 

„Не мисля, че е правилно децата да растат, мислейки тези неща, че просто мама прави всичко,“ настоява Маркъл. 

През 2018 г., няколко месеца преди сватбата си с принц Хари, тя говори на първия годишен форум на Кралската фондация, подчертавайки важността на изслушването на жените. 

Меган Маркъл по червения килим преди да стане херцогиня

„Чувам много хора да говорят за овластяването на момичетата и овластяването на жените – ще чуете хора да казват, че помагат на жените да намерят гласа си. По същество не съм съгласна с това, защото жените не трябва да намерят своя глас, те трябва да бъдат овластени да го използват и хората трябва да бъдат призовани да слушат.“ 

Съвсем наскоро херцогинята на Съсекс беше забелязана да носи тениска с надпис „Жени, живот, свобода“, написани на фарси на фона на протестите срещу насилието над жените в Иран.

Ето я и булката Меган Маркъл - прекрасна е!

 

Прочети още: 

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти