Мишел Обама в ново амплоа

Мишел Обама винаги е поддържала градината на Белия дом в изряден вид
Снимка: Getty/Guliver

Никой не може да отрече, че съпругата на американския президент Барак Обама е една от най-дейните първи дами на най-богатата световна държава.

Още едно доказателство за това е и пилотната книга, написана от Мишел Обама, озаглавена "American Grown: The Story of the White House Kitchen Garden and Gardens Across America".

В четивото, включващо 271 богато илюстрирани страници, са поместени безброй съвети как да поддържаме градината си и да отглеждаме различни растения и цветя. Г-жа Обама споделя, че книгата има за цел да накара все повече семейства и децата им да се хранят с екологично чисти плодове и зеленчуци.

Медиите отвъд океана коментират, че издаването на подобна книга е много добър пиар ход, точно когато настоящият президент на САЩ е в трескава предизборна кампания и повече от всякога има нужда от подобен вид подкрепа.

Мишел Обама никога не е криела страстта си към полезния и активен начин на живот, което се обяснява и с факта, че в момента тя оглавява кампанията "Let's Move", бореща се срещу затлъстяването на американските подрастващи.

"Книгата изглежда точно така, както си я представях - с красива корица и фотографии, но най-важната й задача е да ни разкрие пътя към по-здравословния живот", сподели Мишел Обама в сутрешния блок "Good Morning America" на щатската телевизия "Ей Би Си" ("ABC").

Четивото струва 30 долара и е разделено на четири секции, които очертават особеностите в храненето през всеки един сезон.

В САЩ е традиция първите дами да издават книги, като преди това Хилари Клинтън стана автор на бестселъра "It Takes a Village", коментиращ важността за правилното отглеждане на децата от различните общности отвъд океана, а след нея Лора Буш и дъщеря й Джена написаха книгата "Read All About It!", предназначена за насърчаване на четенето.

Мишел Обама заяви публично, че всички приходи от продажбата на нейната книга ще бъдат дарени за инициативи, свързани с поощряването на градинарството и природосъобразното хранене.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти