Михаела Петрова - гост автор в Edna.bg

Михаела Петрова - гост автор в Edna.bg
Снимка: Личен архив

Михаела Петрова е журналист и писател.

Името й става популярно с текстовете й за взаимоотношения и сексуална култура, когато започва работа в женски и Lifestyle списания - последователно EVA, "Егоист" и до ден днешен за "Жената днес". Един от първите журналисти, които поеха предизвикателството да пишат по тези теми от първо лице.

"Живеем във времена, в които въобще не е задължително сексът да води до обвързване, но винаги води до взаимоотношения, защото отключва някаква емоция у нас. А емоциите, с които свързваме преживяванията си, предопределят и начинът, по който живеем живота си. Затова рефлектират и върху взаимоотношенията ни със света. По тази причина смятам, че сексуалната култура може да ни даде онова познание за себе си и света, което никое друго интелектуално или духовно занимание не може да направи самостойно."

Михаела Петрова е автор на книгата "Секс, любов и други глаголи".

Предстои излизането на втората й книга "Агент на нищото. Една любов, един йога, и разни бохеми - за муза"

Преди това е работила в различен тип медии - БНТ, радио "Експрес", в. "Новинар" предимно като културен репортер и сценарист на развлекателни предавания. Има опит и в издателската дейност като съмишленик и консултант на някои от проектите на издателствата "Парадокс", "Изток-Запад", "Бард".

В момента е журналист на свободна практика, автор за сайта Еdna.bg, facebook редактор на новото сутрешно предаване по БНТ "Отблизо с Мира Добрева" и развива собственото си медийно пространство - сайтът Rings.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти