Мартина Ганчева: Наградата "Мис ТВ чар" ме амбицира да правя, това което правя, още по-добре

Мартина Ганчева
Снимка: Красена Ангелова

Мартина Ганчева е журналист със задълбочени познания в сферата на международните политически отношения, историята и литературата, следи отблизо културния живот в България и Европа. Позната е на зрителите на NOVA като лъчезарната водеща на "Събуди се".

Този четвъртък очарователната водеща бе удостоена с наградата „Мис ТВ чар”. Ето какво сподели тя за наградата, за любимите си занимания в свободното време и кои са жените, които я вдъхновяват:

Ние знам, че ежедневието ти е изключително динамично и натоварено. Сподели ни как обичаш да се грижиш за себе си и къде е твоето скривалище от градския стрес?

Спорт, здравословна храна, дълги разходки пеша, когато не съм на работа. Но най-много се зареждам, когато пътувам.

Мартина Ганчева
Снимка:

Танците са твоята голяма страст. Има ли връзка между опита, който имаш на сцената, и професионалните успехи, които постигаш на малкия екран?

Обичам танците наистина, но ги оставих преди около четири години, защото групата ни се разпадна. Когато човек влезе в залата и се остави на мелодията, на ритъма и хореографията, абсолютно изключва за околния свят, за проблемите и битовизмите. Това усещане много ми липсва. А дали има връзка между опита на сцената и този в телевизията – различни са. Адреналинът е различен, публиката е различна, начинът на случване е различен.

Освен танците, разбрахме, че проявяваш интерес и към екстремните спортове, освен това се занимаваш с изработка на бижута, а отгоре на всичко си горда стопанка на няколко домашни любимци. Как успяваш да намериш време за всичко това? Кога решаваш, че трябва да направиш компромис с нещо, което ти доставя удоволстие?

От танците се отказах (засега). Бижута не съм правила от години – вдъхновение не ми липсва, но нямам свободно време. Мислила съм някой ден да отворя бутик, но сега не е на дневен ред. Въпреки че малко се е променила картината, която описахте, аз съм динамичен човек, винаги правя по няколко неща. Гъвкава съм и успявам да ги комбинирам. Ако правя компромис, обикновено е със съня. Рядко се отказвам от нещо, което ми доставя удоволствие. По-скоро го заменям с друго :-] Или както бабите казват - „Шило в торба не стои“.

Мартина Ганчева
Снимка: Личен архив

Признаваме си, че никак не бяхме изненадани, когато разбрахме, че именно ти получаваш наградата "Мис ТВ чар" в конкурса на Дарик радио - "Мъж на годината". Как това признание успя да повлияе върху твоята лична самооценка?

Наградата е признание. Безспорно. Но не съм от хората, които гъделичкат егото си с подобен тип оценки. По-скоро ме амбицира да правя, това което правя, още по-добре. Дава ми стимул да вървя напред.

8 март наближава и по този повод решихме да попитаме нашите читателки кои са 8-те жени, които ги вдъхновяват. Днес се изкушихме да предизвикаме и теб.

Майка ми и другите жени в рода ми заемат първите места в класацията. Най-вече заради силата на духа, а не само заради красотата. Иначе ме вдъхновяват жени политици, учени, писатели, актриси и модели. Но няма да е честно да изброя 8, а да не спомена другите 88.

Мартина Ганчева
Снимка: Личен архив

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти