Мария Бакалова за старта в Холивуд: "Трябваше да се покрия с мръсотия и да се държа като дивачка"

Мария Бакалова
Снимка: Joseph Sinclair, Instagram @josephsinclair

Стартът на холивудското приключение на Мария Бакалова не е бил никак бляскав, разкрива самата актриса в интервю за IMDb, пишат dariknews.bg.

„Холивуд е бляскав, красив, с невероятни рокли, грим и прически. За мен беше – не се обезкосмявай, покрий се с мръсотия, ще те напръскаме с всевъзможни миризми, а ти ще се държиш като дивачка“, разказва номинираната за Оскар българка.

Първите дни в САЩ за Мария Бакалова били изпълнени със съмнения и страхове. „Все се питах – ами ако не се получи?“, признава актрисата.

„Когато пристигнах в Оклахома, бях много развълнувана. Казах си – Значи това е американската мечта. Толкова е красиво и топло. И след седмица ни връхлетя торнадо“, шегува се Бакалова.

Звездата от „Борат 2“ сподели и малка тайна около заснемането на продукцията. От екипа решили да използват за снимките полата, с която актрисата се явила на първото си прослушване.

„Носих я във всяка сцена, а някои бяха заснети в голяма мръсотия - мисля, че в една от тях имах истинска риба в джоба“, разкрива Мария Бакалова.

Актрисата признава, че най-трудно ѝ е било да се преструва и да остане в образа на Тутар по време на сцените с Джанис Джоунс – дамата, която Борат наема за „бавачка“ на Тутар.

„Тя е истински ангел. Аз ѝ задавах абсурдни въпроси, понякога обидни, а тя беше все така мила и не ме съдеше. Направо ми разби сърцето – как се тревожеше за това момиче. Толкова ми се искаше да я хвана за ръка и да ѝ кажа да не се притеснява, че това е просто изкуство, което може би ще промени света“, признава Мария Бакалова.

"Тази жена трябва да е пример за всички нас – какви хора трябва да сме", допълва актрисата.

Сцената с Руди Джулиани е една от най-обсъжданите в „Борат 2“. В нея Мария Бакалова в ролята на Тутар подвежда бившия кмет на Ню Йорк да участва във фалшиво интервю.

„Беше истинско предизвикателство. Трябваше да съм адски убедителна, защото той е адвокат, умен е. Адвокатите хващат лъжците. А той е бил прокурор и адвокат на президент. Преди всяка сцена получавах паник атака, а Саша (Барън Коен) ми казваше – „Използвай страха, просто го използвай. Тутар също е нервна“. Вероятно това ми помогна да остана в образ“, разкрива Мария Бакалова.

Мария Бакалова, признава, че Тутар много ѝ е помогнала не само да се научи да поема рискове, но и да се забавлява докато го прави.

„Ако скочиш - да, може да паднеш. Но, кой знае, може и да полетиш“, казва актрисата.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти