Любопитни факти за пищната сватба на Кейт и Уилям, които едва ли знаете

Кейт Мидълтън и принц Уилям ще отпразнуват 7-та годишнина от сватбата си на 29 април, тази година. Даже и да сте запознати с фактите около великолепната сватбена рокля на Кейт, спонтанните младоженски целувки на балкона и сърдечните сватбени обети между двамата, вероятно има и още някои любопитни неща, които не знаете за техния голям сватбен ден.

Ето още някои интересни подробности от кралската сватба...

Денят на тяхната сватба е обявен за национален празник (само за 2011-та година) за всички британски територии, включително Бермудските острови, Фолкледнските о-ви и островите Търкс и Кайкос.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

Кейт се е гримирала сама за сватбата, като преди това е ходила на уроци при известния гримьор Арабела Престън.

Бюджетът за сватбата е бил огромен. Общите разходи за събитието са оценени на 34 милиона долара. Само украсата от цветя е струвала 800 000 долара. Двете сватбени торти са стрували 80 000 долара общо, а за сватбената рокля на Кейт са похарчени 434 000 долара.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

Парадните военни униформи, които принц Уилям и брат му Хари са носели на официалната церемония, са били ушити със специални материали, които да не запотяват тялото. Двете униформи са ушити по индивидуална поръчка специално за сватбата.

Кейт направи сладка заигравка с принц Уилям, като включи в сватбения си букет специално цвете, чието име е „Сладък Уилям“. Освен него в букета имаше зюмбюл, момина сълза и бръшлян.

Алеята в залата на сватбената церемония бе декорирана със специално селектирани дръвчета – английски кленове. След сватбата те бяха засадени в двора на ваканционния дом на принц Чарлз в Уелс.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

Кейт, според традицията, носеше на сватбата си нещо старо, нещо ново, нещо взето назаем и нещо синьо. Старото бяха някои от дантелите на роклята ѝ. Новото бяха обеците ѝ, сватбен подарък от родителите ѝ. Взетото назаем беше тиарата, взета от кралица Елизабет II за сватбената церемония. Синьото беше малка светло синя лента зашита във вътрешността на роклята ѝ, незабележима за околните.

Британската певица Ели Голдинг е пяла на тяхната сватба. Тя е изпълнила свой каваър на песента на Елтън Джон "Your Song" за първия младоженски танц на Кейт и Уилям.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

На сватбената церемония, само Кейт получи пръстен от Уилям. Принцът заявил, че не иска да носи пръстени и преди сватбата от двореца официално обявиха, че Уилям се отказва от традицията поради лични предпочитания.

Кралската сватба е гледана от милиарди хора. Над 2 милиарда души по цял свят са гледали сватбата на живо по телевизията.

Първата си брачна нощ младоженците са изкарали в Бъкингамския дворец, като преди това са празнували на специално парти с подбрани гости до 3 часа сутринта. На следващата нощ Кейт и Уилям са заминали на меден месец на частен остров на Сейшелите.

Кейт Мидълтън
Снимка: Getty/Gulliver

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти