Любопитни факти

Може ли един и за мен
Снимка: Getty/Guliver

Броени дни ни делят до 86-тата церемония по раздаването на наградите "Оскар", която ще се проведе в Лос Анджелис. Водещ на събитието този път ще е телевизионната водеща и актриса Елън Дедженеръс, а ето и малко любопитна информация за някои от номинираните тази година за най-престижните киноотличия.

Актьорът Ед Харис, който играе командир на мисията във филма "Аполо 13", има роля и в лентата "Гравитация" (номинирана са "Оскар" в няколко категории). Там той присъства само с гласа си.

Дженифър Лорънс (23 г.) е най-младата актриса, получавала 3 номинации за "Оскар" на този етап от кариерата си.

Меган Елисън, която е продуцент на "Американска схема" и "Тя", е първата жена и въобще първият продуцент с две номинации за "Най-добър филм" в една и съща година.

Всички наркотици в продукцията "Вълкът от Уолстрийт" са таблетки витамин В. Не е ясно точно колко пъти се изричат нецензурни думи По време на тричасовия филм, но със сигурност е над 500.

Замъкът от "Замръзналото кралство" е вдъхновен от истински леден хотел в Канада.

С тазгодишната номинация за най-добра актриса за филма "У дома през август" Мерил Стрийп счупи собствения си рекорд за най-много номинации за "Оскар" за един актьор - 18. Тя е печелила три пъти статуетката.

Царят на Оскарите е композиторът Джон Уилямс с цели 49 номинации. Той е бил награждаван 5 пъти с най-високото киноотличие и има повече номинации за "Оскар" от всеки друг творец.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти