Кърт Кобейн - един живот между лудостта и гениалността

Казват, че всеки гений е малко луд. Казват, че всеки артист се нуждае от своето вдъхновение. Казват, че талантът е проклятие. Защо тогава не можем да разберем какво е разяждало отвътре един от най-великите музиканти на всички времена?

Кърт Кобейн си отива от този свят едва на 27 и завинаги остава в съзнанието ни онова младо момче с дълга руса коса, леко набола брада, скъсани стари кецове и тениски на непознати групи.

ТУК можете да си припомните някои от най-разтърсващите думи на Кърт Кобейн >>>

Казано е много за съдбата му, има и десетки теории за смъртта му, която настъпва на 5 април 1994 г. Ако беше жив, тази година легендарният Кобейн щеше да празнува своя 53-ти рожден ден. Но никой не може да си представи човек като Кърт да порасне, да остарее и да гледа внуци, защото именно там е разковничето в обаянието на Кобейн - той е роден, за да бъде безсмъртен и никога не би се примирил с обикновения живот.

Кърт Кобейн е роден на 20 февруари 1967 г. в Абърдийн, Вашингтон. Майка му е била на 19, а баща му на 21 години, когато Кърт се ражда. Той има щастливо детство до момента, в който родителите му се развеждат. Това оставя траен отпечатък върху съзнанието на Кърт. Той става много затворен и асоциален. Постоянно го местят да живее от един негов роднина при друг, живее при приятели, а накрая дори остава бездомен. Не е много популярен в гимназията и често го наричат странен заради музиката, която слуша.

Умее да пее, да свири, да рисува и да пише. Бил е хиперактивно, но изключително надарено дете, но често е оставал неразбран. Не успява да завърши гимназия, а животът му се превръща в спирала от гняв, лудост, наркотици и творене.

Обожава да рисува, макар и творбите му често да плашели хората - той обичал да рисува бебета без глави и крайници. Имал навика и да си води дневник, в който споделял всичко, което го тревожи. Там пише няколко пъти, че един ден ще стане много известен музикант и ще има куп пари. Кобейн се оказва много добър пророк...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kurt Cobain (@kurtcobain) on

През 1985 г. Кърт напуска Абърдийн и отива в Олимпия, където формира групата Nirvana през 1986 г. През 1989 г. записват дебютния си албум "Bleach". Стават много известни във Великобритания и до 1991 г. сключват първия си професионален договор. Следващият им албум "Nevermind" се превръща в истински шедьовър през 90-те и прави групата на Кърт една от най-успешните банди в света. Кърт Кобейн е направо премазан от успеха си и му е много трудно да свикне с този начин на живот.

Следващият албум на групата "Incesticide" излиза през 1992 г., а през 1993 г. издават "In Utero", който оглавява класациите.

През 1992 г. се жени за Къртни Лав, която по това време вече е бременна с дъщеря им Франсис Бийн Кобейн.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kurt Cobain (@kurtcobain) on

На 4 март 1994 г. Кърт е закаран в болница, тъй като изпада в кома. Официално е оповестено, че това е случайно, но има подозрения, че тогава прави неуспешен опит за самоубийство. Семейството му и приятелите го убеждават да се подложи на терапия. Според неизвестен свидетел, Кърт е напуснал клиниката по рехабилитация само няколко дни след постъпването си там.

На 8 април тялото му е намерено в дома му в Сиатъл. В ръцете си е държал оръжие, насочено към главата му. Оказва се, че преди да се застреля е взел огромна свръхдоза. До него намират прощално писмо, написано с червено мастило. Адресирано е до жена му Къртни Лав и дъщеря му Франсис.

Два дни след като е намерен мъртъв, много хора се събират в Сиатъл и започват да палят огньове, да ругаят и да се бият с полицията. Също така слушат запис на Къртни, която чете откъси от писмото, оставено от Кърт. Последните няколко думи са "Обичам те, обичам те".

За още полезни и практични статии харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти