Edna вдъхновяваща дама на 64: честит рожден ден на Кристина Белчева

Днес рожден ден празнува Кристина Белчева – прекрасната актриса и съпруга на обичания певец, композитор, поет и режисьор Михаил Белчев.

Кристина е родена през 1960 г. в София и завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“. Тя е актриса и певица, но за свое най-голямо призвание смята ролята си на съпруга и майка.

Работила е като водещ предаването "Часът на думите" в БНР, преподавател по актьорско майсторство за НМА "Панчо Владигеров", както и на сцената на Младежки театър "Николай Бинев" и Драматичен театър Ловеч.

► Вижте моменти от живота на Кристина и Михаил Белчеви, както и някои от най-обичаните стихове на поета в галерията >> тук.

Днес Кристина е Главен експерт в Дирекция "Култура" на Столична община и участва активно в подготовката на концертите, които с Михаил Белчев организират.

След като завършва ВИТИЗ, Кристина работи в театъра в Ловеч и там общи приятели случайно я запознават с бъдещия ѝ съпруг. Той е с 14 години по-голям от нея, но любовта пламва веднага.

Оттогава двамата са неразделни. И до днес се радват на хармонични отношения, защото много си приличат и в повечето случаи просто са на едно мнение.

През 1987 г. се женят и двамата продължават да бъдат едно от най-вдъхновяващите артистични семейства у нас. Кумове на църковната сватба на двойката са легендарният композитор и певец Хайгашод Агасян и съпругата му Мари.

„В такова време живеем, в което е важно да имаш до себе си човека, на когото да разчиташ“, споделя Кристина в предаването „На кафе“ преди няколко дни. Според нея днес повече от всякога всички ние имаме нужда от доброта и обич.

И двамата с Михаил са категорични, че няма формула за щастливо семейство и дълъг брак.

И все пак Кристина знае една непреходна истина: „Когато обичаш партньора си повече от себе си, няма начин да не оцелее любовта.“

Прекрасното семейство Кристина и Михаил Белчеви ще зарадват почитателите на красивата българска музика със своя концерт „Пак ще се прегърнем“ на 22 март в НДК.

„Музикално-поетична прегръдка“, така тя описва предстоящото музикално събитие.

В концерта участие ще вземат обичани наши изпълнители като Веселин Маринов, Фондацията, Богдана Карадочева, Маргарита Хранова, Мария Илиева, Кристина Димитрова и много други.

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти