Какво се случва с кралицата? Цялото кралско семейство се събира в Шотландия, за да бъде до Елизабет II

Принц Хари и Меган Маркъл пътуват до Шотландия след новината за „загрижеността“ на лекарите за здравето на кралица Елизабет.

Говорител на херцога и херцогинята на Съсекс потвърди, че те се отправят към Шотландия, където кралицата получава медицински грижи в замъка Балморал.

 Тревога в Двореца: Кралица Елизабет II е поставена под лекарско наблюдение

Внукът на кралица Елизабет и съпругата му трябваше да присъстват на наградите WellChild в Лондон в четвъртък. Те пътуваха от дома си в Калифорния до Европа тази седмица за поредица от посещения с техните дългогодишни благотворителни организации. 

► Бяла и добра: Меган в Дюселдорф и какво става, когато някой ѝ каже, че има късмет да е избрана от Хари

Бъкингамският дворец съобщи в изявление:

„След допълнителната оценка тази сутрин лекарите на кралицата са загрижени за здравето на Нейно Величество и препоръчаха тя да остане под медицинско наблюдение. Кралицата остава в стабилно състояние и е в Балморал.“

10 неща, които предстоят във Великобритания, след смъртта на кралица Елизабет

Синът и наследник на кралицата принц Чарлз и съпругата му Камила също пътуват до Балморал. Принц Чарлз беше в Шотландия в сряда, за да изпълнява ангажименти.

Принц Уилям, който е втори по ред за трона, също се отправя към Шотландия. Той беше видян на снимки в сряда заедно с Кейт Мидълтън, за да заведат трите си деца на предварителен ден в новото им училище. 

► Кралски вълнения: вижте Джордж, Шарлот и Луи на първия учебен ден в новото им училище

Другите три деца на кралица Елизабет също заминават за Балморал. Принцеса Ан, единствената дъщеря на кралицата, вече е в Шотландия, след като тази седмица пое кралски задължения в страната. Принц Андрю и принц Едуард, заедно със съпругата му Софи, графиня на Уесекс, също отиват да видят майка си.

Кралица Елизабет беше видяна за последно на снимки във вторник, където назначи лидера на Консервативната партия Лиз Тръс за нов министър-председател на Обединеното кралство в Балморал.

Тръс написа в Туитър в отговор на изявлението на двореца в четвъртък:

„Цялата страна е дълбоко разтревожена от новините от Бъкингамския дворец днес. Моите мисли – и мислите на хората в нашето Обединено кралство – са с Нейно Величество кралицата и нейното семейство по това време.“

Редки снимки на Елизабет Втора преди да стане кралица

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти