Крал срещу бивш принц: ето как Вилем‑Александър показа превъзходство над Хари

Вилем Александър Хари
Снимка: Getty

След като посетиха кралица Елизабет във Великобритания, Меган Маркъл и принц Хари пристигнаха в Холандия за игрите „Инвиктус“ през април.

Въпреки че не стана ясно какъв е истинският принос на Хари и колко точно се е облагодетелствал финансово, кралските експерти не пропуснаха да отбележат, че присъствието му на това събитие е създало известно напрежение.

Да бъдеш на място, където не се чувстваш съвсем добре дошъл, и да си измъчван от чувство за вина, със сигурност оказва влияние на невербалните сигнали, които изпращаш (дори съвсем неосъзнато). А ако до теб застане човек с безупречна стойка и маниери, контрастът между вас е ще бъде очевиден.

Добър пример за това е срещата на Хари и Вилем-Александър Нидерландски, кралят на Нидерландия, който също видяхме на игрите „Инвиктус“.

Преди да започнем по същество, бихме искали да подчертаем, че тази статия не е за да величаем някого и да се опитваме да уронваме авторитета на другиго, а чрез обективно наблюдение да се научим как контролираме езика на тялото си, за да извлечем максимална полза от ситуацията. 

И така, наблюдавайте внимателно поздрава между кралските особи тук:

Ще ни повярвате ли, ако ви кажем, че кралят на Нидерландия е по-нисък с около 3 сантиметра от Хари?

От няколко гледни точки обаче той изглежда осезаемо по-висок. Ето това е ефектът на добрата стойка и на лошата стойка – в контраст с гордата осанка на краля Хари обикновено ходи леко приведен и с преплетени ръце пред корема.

Снимките от събитието, на които отново виждаме двамата един до друг в публиката, също са достатъчно красноречиви:

Вилем‑Александър и Хари на игрите "Инвиктус"

Ето още няколко полезни урока, които можем да научим от Вилем-Александър Нидерландски и приложим в ежедневието си, когато искаме да внушим чувство за превъзходство пред „опонента ни“ или просто да утвръдим своята самоувереност:

Подавайте ръка първи

Който първи протегне ръка за поздрав, кара събеседника си да сведе поглед надолу и едновременно с това печели време, за да поработи върху стойката си и очния контакт. Изключително силен и самоуверен жест, който забелязваме, че използват всички кралски особи на официални събития, сред които и Кейт Мидълтън.

 Обърнете внимание на всички присъстващи

Това, което кара хидерландкия крал да изглежда като истинска кралска суперзвезда, не е толкова маниерът на ръкостискане, колкото поздравът му към хората в публиката и развълнуваните викове, които предизвиква с този жест.

Междувременно забележете, че херцогът на Съсекс от своя страна избягва директен контакт с хората от другата страна на оградата. Вместо това той им обръща гръб и дори се отдалечава от Вилем-Александър. Не е необхоимо да сме експерти по езика на тялото, за да стигнем до извода, че този жест, съчетан с леко пребърбената му стойка, създава усещане за несигурност и дори плахост.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти