Кой ще е най-лошият актьор на Холивуд?

Адам Сандлър e с 11 номинации за "Златна малинка"
Снимка: Getty/Images

Днес в Холивуд ще се състои церемонията по връчването на наградата "Златна малинка", известна още като анти-"Оскар".

Наградата е измислена от американеца Джон Уилсън, за да се въздаде полагаемото на най-слабите творби на големия екран

Това ще е 32-то раздаване на наградите и за първи път събитието е насрочено за 1 април, а не в навечерието на раздаването на златните статуетки "Оскар".

Изглежда тази година журито смята за най-голям неудачник родения в Бруклин Адам Сандлър, удостоен с цели 11 номинации – за най-лош продуцент, най-лош сценарист, най-лош актьор и дори най-лоша актриса, тъй като в комедията "Jack and Jill" той играе брат и сестра близнаци. 

Организаторите на шоуто обявиха това за абсолютен исторически рекорд, който почти двойно е надминал предишния "лидер" Еди Мърфи. Освен това Сaндлър може да създаде прецедент, като за най-слаба актриса е обявен мъж.

 

Кейти Холмс, която партнира на Сандлър във филма, също е номинирана за най-лоша поддържаща женска роля.

За званието най-лош филм претендират "Роден да бъде звезда", "New Year's Eve", "Здрач: Зазоряване", "Jack and Jill" и "Трансформърс 3". 

Миналата година най-неудачни роли изиграха Никълъс Кейдж, номиниран за три филма, Тейлър Лаутнър – за два, Ръсел Бранд, Ник Суордсън и вече споменатият Адам Сандлър.

По мнението на журито, най-лошите актриси на годината са били Сара Джесика Паркър, Кристен Стюарт и бившата кандидатка за вицепрезидент на САЩ, републиканката Сара Пейлин.

Покритата със златна боя пластмасова малина на постамент, увенчан с кинолента, се присъжда от международно жури, в което влизат 650 пишещи за кино журналисти от 20 страни.

Силно символичен е фактът, че цената на ярко блестящия приз е под 5 долара.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти