Когато милиардер се жени или голямата, безумна руска сватба...

Когато милиардер се жени или голямата, безумна руска сватба...
Снимка: Thinkstock

Когато чуете "сватба" какви асоциации изникват в главата ви? Голяма бяла рокля, ресторант, алкохол, лъскави рокли и спретнати костюми, сериозни разходи и големи забавления. 

Руският милиардер Михаил Гуцериев обаче вдигна нещата до ново ниво. Той устрои меко казано разточителна сватба за сина си.

Саид е 28-годишен младеж, който е решил да се венчае за избраницата си – почти 20-годишната Хадидже Ужахова, студентка по стоматология (вижте снимка тук).

По добра стара традиция разходите за щастливото събитие са поети от родителите и по-точно от таткото на младоженеца, който се нарежда 17-и в списъка от 200 руски милиардери.

Затова не е особено учудващо, но все пак е впечатляващо, че на сватбата са пели не кои да е певци, а Дженифър Лопес, Стинг, Енрике Иглесиас, Патрисия Каас и за финал – Алла Пугачова. На повечето от тези изпълнители хонорарите за частни тържества варират около 1 млн. долара +/- няколко стотин хиляди.

Интересното е, че шаферките и шаферите са били облечени в традиционни носии (вижте снимки тук и тук)

Тържеството се е провело в един от най-скъпите ресторанти в Москва – "Сафис", който е бил тежко украсен от горе до долу (снимка тук).

Няма как да не се обърне внимание и на тортата, която е не само с изумителни размери, но и с доста интересна украса (снимка ТУК).

Не е ясно колко е струвало цялото това събитие, но със сигурност е много повече отколкото сватбите на повечето холивудски знаменитости.

Относно бизнеса на Михаил Гуцериев – знае се, че печели от търговия с нефт, въглища, бизнес с хотели и банки, отделно притежава и няколко популярни радиостанции.

Вижте и една далеч по-скромна, но пък много красива българска сватба:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти