Камила разкри за пръв път как се справя Чарлз с диагнозата рак

Кралица Камила сподели актуална информация за здравето на крал Чарлз в четвъртък по време на първия си публичен ангажимент след разкриването на новината за неговата диагноза рак.

Нейно Величество присъства на музикална вечер в катедралата в Солсбъри, за да отпразнува работата на местните благотворителни и полкови организации.

По време на Камила даде актуална информация за здравето на краля. Тя каза: „Той се справя изключително добре при тези обстоятелства, много е трогнат от всички писма и съобщенията, които обществеността изпраща отвсякъде – това е много повдигащо духа.“

Съобщава се, че при пристигането си Нейно Величество, която е патрон на гореспоменатите организации, е била в перфектна форма, въпреки че е дошла по време на силен вятър и дъжд. За случая Камила беше избрала да облече красиво изчистено бяло палто. Що се отнася до обувките, тя беше заложила на подходящи за времето черни велурени ботуши с ток, които подхождаха на черната обшивка на чадъра, който носеше, когато влезе в катедралата.

кралица камила
Снимка: Getty

Малко след пристигането си кралицата беше приета от лорд-лейтенанта, преди да бъде представена на преподобния каноник Анна Макхам. След това тя имаше кратка приемна среща с местни високопоставени лица и служители на първа линия от благотворителните организации.

Вечерното излизане бележи първия публичен ангажимент на Камила, откакто излезе новината, че крал Чарлз е диагностициран с рак. Бъкингамският дворец обяви новината с изявление, което беше споделено в официалните канали на социалните медии за краля в понеделник вечерта.

кралица камила
Снимка: Getty

Съобщението гласеше: „По време на скорошната болнична процедура на краля за доброкачествено уголемяване на простатата беше отбелязан отделен въпрос, който предизвиква безпокойство. Последвалите диагностични тестове идентифицираха форма на рак“.

Въпреки че Бъкингамският дворец не е потвърдил вида рак, те казаха, че не става въпрос за рак на простатата.

Дворецът също така информира, че Негово Величество е бил „посъветван от лекарите да отложи публичните задължения“ на фона на лечението му. 

Коронацията на крал Чарлз III

За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook ТУК, последвайте ни в Instagram ТУК, намерете ни в TikTok ТУК.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти