Кралско завръщане на БАФТА: Кейт покори червения килим, Уилям трогнат до сълзи

кейт уилям бафта
Снимка: Getty

Принц Уилям и принцеса Кейт покориха червения килим, появявайки се на 76-те филмови награди на Британската академия вчера, 19 февруари. Двойката за пръв път присъства на престижната церемония след 2-годишна пауза.

Освен това събитието е и първата им поява, след като получиха титлите принц и принцеса на Уелс през септември, 2022 г.

40-годишният Уилям блестеше в черен костюм с кадифен блейзър и лачени обувки.

41-годишната Кейт бе заложила на класическа и нежна комбинация. Както винаги, принцесата изглеждаше величествена и прекрасна в бяла рокля на Александър Маккуин с голо рамо и дълги черни ръкавици.

Всъщност тоалетът е преработена версия на роклята, с която Кейт се появи на наградите БАФТА през 2019 г., като тогава тя беше украсена с флорален елемент на рамото.

Уилям и Кейт минаха много усмихнати по червения килим, вървейки плътно един до друг, докато разговаряха весело и махаха на публиката, преди да влязат в залата за церемонията.

Принцът на Уелс, който е президент на организацията BAFTA от 2010 г., и съпругата му не присъстваха на миналогодишното награждаване поради натоварения си график. Вместо това Уилям записа видео съобщение, което беше пуснато по време на събитието през март 2022 г.

Двойката пропусна церемонията през 2021 г., защото тя се проведе по-малко от седмица след като дядото на Уилям, принц Филип, почина на 99-годишна възраст.

Шоуто на наградите в неделя почете покойната баба на Уилям, кралица Елизабет II, която почина през септември 2022 г. на 96-годишна възраст. Хелън Мирън, която изигра кралицата във филм от 2006 г., отдаде специална почит на покойния монарх по време на церемонията.

Киното в най-добрия си вид прави това, което Нейно Величество направи без усилие – събира ни и ни обединява чрез една история. Ваше Величество, вие бяхте главната звезда на нашата нация. (...) През 1953 г. нейната коронация накара света да гледа, оттогава тя безспорно стана главната дама на нацията. Но беше мистериозна като звезда от нямото кино. Нейно Величество беше на първия ред за всичко“, каза от сцената актрисата, която е носител на награда на БАФТА за превъплъщението си в "Кралицата".

Изпълнената с обич, почит и уважение реч на актрисата дълбоко трогна публиката, особено принц Уилям, който изглежда се просълзи от трогателните думи за покойната му баба. 

„Кралицата заема уникално място в историята на BAFTA, тясна връзка, която продължи 50 години“, каза Британската академия в изявление за The Hollywood Reporter по-рано този месец.

Сред големите победители на наградите БАФТА са филмите „На западния фронт нищо ново“ (сред които за най-добър филм, най-добър чуждоезичен филм, най-добър режисьор и адаптиран сценарий) и „Баншите от Инишерин“ (награден за най-добър британски филм, оригинален сценарий и режисьор). Призовете за най-добър актьор и актриса в главна роля отидоха съответно при Остин Бътлър ("Елвис") и Кейт Бланшет ("Тар").

Възхитителните тоалети на Кейт Мидълтън на наградите БАФТА през годините

 

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти