Юлиан Вергов: "Един затворен театър е винаги тъжен"

юлиан вергов
Снимка: NOVA/Красена Ангелова

Трябва да си признаем, че доста се вълнувахме за интервюто, което предстои да прочетете. Защото Юлиан Вергов е чаровен мъж, много талантлив актьор и доста прям човек. Вдъхновява ни с ролите си както от сцената, така и от малкия екран, и на всичкото отгоре този сезон бе част от безкомпромисното и много забавно жури на "Като две капки вода". Поговорихме си с него за участието му във формата, за уроците, които му дава дъщеря му, и за тъгата по затворение кина и театри.

***

„Това с оценките е пълен ужас“, признаваш за „Като две капки вода“ в един свой Instagram пост. В кой лайв дотук си били най-затруднен да класираш участниците по точки?

Това ми е наистина най-тежката част от шоуто. Особено на кого да дадеш 11 точки. Има случаи, в които 3-ма души ги заслужават. А и с всеки лайф става все по-трудно. На всичкото отгоре, повечето участници са утвърдени творци, които аз много харесвам. Но, честно казано, не мога да изтъкна само едно предаване, в което съм бил затруднен.

Кой от образите в шоуто до момента ти се стори най-труден и не би искал да бъдеш на мястото на участника, за да го пресъздадеш?

О, аз не бих желал да пресъздавам никого, но мисля, че на Анди LMFAO, на Фики Jennifer Lopez и на Маги Jennifer Hudson бяха много трудни за имитация. Но пък се превърнаха в емблематични.

юлиан вергов
Снимка: NOVA/ Красена Ангелова

А ти самият би ли участвал в „Като две капки вода“ като участник, а не като жури? В чий образ би искал да се превъплътиш и защо?

Нее, не за друго, а ще ми отнема страшно много време, с което аз практически не разполагам. А иначе бих опитал, но няма да издам, че ще ми го откраднат тутакси.

Забелязваме, че си от малкото популярни личности, които отговарят на всеки коментар от последователи в Instagram. Винаги ли е било важно за теб да поддържаш контакт с феновете, или в началото на кариерата си изпитвал неприязън към публичното внимание?

Първо, смятам, че е въпрос на уважение и второ, повечето хора са много добронамерени и много мили. И не на последно място, на мен ми допада да общувам с тях. Разбира се, не винаги имам възможност и не успявам на всички, но ми е интересно какво мислят.

Наскоро в социалните си профили сподели, че дъщеря ти Али вече е на 18. Какво те научи тя теб през тези години?

Учи ме буквално всекидневно на нови неща. Особено сега, когато прекарваме много време заедно, а това е наистина най-важното. Най-важното нещо за мен е било именно това през всичките тези 18 години и може би затова сме толкова близки.

юлиан вергов
Снимка: NOVA/ Красена Ангелова

В твоята професия няма хоум офис. Театрите и кината затовриха първи и най-вероятно ще отворят последни. Какво изпитва един артист, когато театрите и киносалоните са затворени? Натъжава ли те всичко това или пък по някакъв начин те вдъхновява?

И двете. Тъжна е самата ситуация изобщо, пък и сам по себе си, един затворен театър, е винаги тъжен. Но пък за сметка на това ти идват много нови идеи, насъбрал си енергия да избухнеш, вдъхновил си се от книга, филм или музика и т.н. Да се надяваме, че е “Всяко зло, за добро.”

Все пак успяваш ли сега да се наслаждаваш на допълнителната почивка и как се разсейваш от притеснителната глобална обстановка?

Аз винаги се опитвам да гледам с положително, с насмешка и да се наслаждавам на всички неща. Ето например, благодарение на заразата се изчистиха въздуха, водите, почвата на планетата и т.н.

В новия ти филм „Пепел върху слънцето“, чиято премиера беше отложена, отново играеш лекар, който обаче е обвинен в смърт на пациент. Допадата и ти да играеш ролята на лекар и с какво по-различно те привлече този проект?

Едното, че това е дебют на млади хора, увлечени по кино. Историята е изключително интригуваща, всъщност това е един трилър.А екипът е просто великолепен!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти