Искрено и лично с Райън Рейнолдс

Райън Рейнолдс
Снимка: Getty/Guliver

Роденият във Ванкувър холивудски актьор Райън Рейнолдс в последно време е насочил погледа съм към анимацията. Той озвучава герой от филмчето "The Croods", като други негови колеги, които участват в проекта, са Ема Стоун и Никълъс Кейдж.

Миналата година Рейнолдс сключи брак със своята екранна партньорка от филма "Зеленият фенер" Блейк Лайвли.

Към момента двамата живеят в Бедфорт, Ню Йорк. Райън и Блейк започнаха да се срещат малко след като двегодишният брак на актьора със Скарлет Йохансон пропадна. Едва ли знаете, но в периода между 2004 и 2007 година той бе сгоден за певицата Аланис Морисет.

Благодарение на Getty Images, ви предлагаме ексклузивно интервю с Райън Рейнолдс, преведено специално за читателите на Edna.bg.

Не е ли необичайно за вас да участвате в анимиран детски филм?
Като актьор, мога да кажа, че това е един от най-лесните ангажименти. Знам колко трудни и тежки могат да бъдат реално сниманите сцени, а работата по анимация е плашещо лесна. Налага се да работиш само по няколко часа на всеки два месеца, затова не представлява сериозен ангажимент. Истинското престъпление в анимацията е, че актьорите обираме овациите, а работата на аниматорите и художниците остава в сянка.

Как мислите, че бихте се справили с живота в каменната ера? (действието във филма "The Croods" се развива сред първобитните хора – бел. ред.)
Сигурен съм, че някой ще ползва бедрената ми кост като клечка за зъби. Не мисля, че бих оцелял дълго, всичко тогава изглежда е било много враждебно.

Какво имате общо с вашия герой?
Харесва ми идеята да бъда оцеляващият. Той е като младият, разголен Беър Грилс. Той е там, успяващ да оцелее сред дивата природа.

Когато бях дете, участвах в програма, която ми оказа голям ефект. Бях на 15 или 16 години и бях приет да участвам в тази програма, която предлагат в Канада, която те обучава как да оцеляваш сред природата. Живееш няколко месеца в Скалистите планини в Северна Америка. Около теб има ледници, учиш се как да се храниш от нищото и да търпиш сурови условия. Всичко това наистина може да промени живота ти, а мен ме направи природозащитник.

Кое от удобствата на съвременния живот Ви е липсвало най-много?
Моторите! Луд съм по тях и те ще ми липсват.

Какъв бяхте като дете?
Имах богато въображение. Имам трима по-големи братя, единият от които е полицай, както и баща ми, така че може да се каже, че живеех в къща пълна с тестостерон. Строях цели градове от "Лего", това беше моето спасение. Прекарвах целия ден сред нещо, което ставаше истинско, благодарение на въображението ми, затова не е много учудващо, че сега имам именно тази професия.

След като казвате, че идвате от пълно с тестостерон семейство, как те приеха новината, че искате да станете актьор?
Баща ми реши, че просто има дъщеря, а майка ми беше доста шокирана.

Отне им не малко време да свикнат с идеята. Мисля, че трябваше да постигна известен успех, за да ме приемат сериозно. Преместих се в Лос Анджелис и чак след месец им казах с какво съм се захванал. Бях на 18 години и градът ми направи силно впечатление. Имаше доста опасности и пречки, но за щастие, не успях да се забъркам в неприятности. Не се озовах мъртъв в някоя канавка. Лос Анджелис беше страшно място за едно хлапе и не исках да казвам на родителите си.

Те къде си мислеха, че сте?
В колеж!

Вие сте доста атлетичен!
Отраснах със спорта. Щях да съм умрял досега в къща с по-големи братя, ако не спортувах.

Тренирал съм ръгби и американски футбол, както и баскетбол. Много харесвам тези видове спорт.

Кога родителите Ви започнаха да гледат на Вас като на истински актьор?
Може би след като участвах в сериала "Two Guys, A Girl And A Pizza Place". Той беше в ефира на АВС някъде около три-четири години. Беше истинска работа и се излъчваше по телевизията, така че беше чудесно. Баща ми можеше да включи телевизора и да види сина си да му говори оттам. Беше като отварящо очите събитие за тях.

Значи Вие сте прекарали само година в Лос Анджелис, преди да постигнете по-сериозен успех?
Точно така. Преместих се в Ел Ей, за да се включа към комедийната трупа "Groundlings". Това беше основната причина за преместването ми, но не се вписах в групата, затова си наех агент. Казах му да ми уреди пет прослушвания и му обещах, че ще получа поне една роля от тях. Това бяха пълни глупости, но аз си вярвах. На третото прослушване ме харесаха и ме взеха. Така влязох в бизнеса.

Това звучи доста лесно на фона на други истории на ваши колеги?
Така е. Не прекарах 10 години като сервитьор в Ел Ей, преди да пробия. Имах много, много голям късмет. Работил съм и други неща, де. Работил съм в склад от полунощ до 8 сутринта, както и в хранителен магазин. Карал съм и бус, но всичко това се случваше във Ванкувър. В Ел Ей не ми се е наложило. Освен това аз бях нелегален. Не можеше да вляза в ресторант и да попитам дали имат работа за мен. Трябваше да получа виза, а това можеше да се случи само след като сключа трудов договор. Единственият начин беше да получа главна роля. Така че не само, че трябваше да си намеря работа, но и да е като главен актьор. Никак не беше лесна задачата.

Имаше ли резервен план?
Всъщност, това беше резервният вариант. Исках да бъда пожарникар и бях започнал курсовете, но не ме взеха, защото не бях от малцинствата, нито пък бях жена. Знам, че сега звучи странно, но тогава беше така.

Вие сте приемани като секс символ, а сега споделяте, че сте искали да бъдете и пожарникар. Не чувствате ли, че щеше да стане прекалено?
Когато исках да бъда пожарникар, бях на 16 или 17 години. Изглеждах като малко момиченце, докато не навърших 21 години. Нямаше да ме вземат за сексапилния календар на пожарната.

Какво е чувството да Ви наричат секс символ?
Много илюзорно и глупаво.

Значи не обикаляте по улицата да викате "Хей, аз съм секс символ!"?
Убеден съм, че някой би ме застрелял, ако го правех.

Обмисляли ли сте роля в сексапилен филм като "Magic Mike" ("Професия стрийптизьор")?
Мисля, че това е доста добре направен филм. Лесно е да направиш филм с разголени красиви мъже, но режисьорът Стивън Содърбърг е наистина добър и аз бих участвал във всеки негов филм.

А какво ще кажете за "50 нюанса сиво"? Има слухове, че Вие ще участвате в ролята на Кристиан Грей?
Не знам нищо за това... Това е доста рискована еротика. Да не кажа голяма дума, но не се виждам да участвам в подобен проект.

Леонардо ди Каприо си е взел почивка от актьорската игра. Вие обмисляте ли нещо подобно?
Определено! Когато имам деца, сигурно ще се спра. Представям си, че като стана баща, ще си взимам по много почивка и ще пренаредя приоритетите си. Вече веднъж си взех почивка – от февруари до февруари не се занимавах с нищо.

Какво правихте през това време?
Прекарах три години далеч от родния си дом. Това е доста необичайно за мен, затова си взех почивка от актьорската игра и посетих дома си. Въпреки това обаче се занимавах с различни ангажименти, за които беше нужно по-малко време.

Когато не сте на снимачната площадка, не Ви ли доскучава?
Няма как да стане, понеже има толкова неща, които имам да свърша. Има много книги, които ме чакат, освен това искам да си поправя старите мотоциклети. Това бяха част от нещата, с които се занимавах през почивката ми. Действат ми като медитация.

Как се разбирате с животните? Имате ли домашни любимци?
Обичам животните. Имам две кучета у дома. Бакстър го спасих от приют в Хюстън преди няколко години. Просто минах оттам, когато го видях. Търсех куче за мой приятел, чийто любимец беше умрял. Намерих Бакстър в приюта и беше любов от пръв поглед. Оттогава сме заедно, страхотен съм с кучетата, както и с повечето животни, мисля.

Можете ли да кажете, че познавате себе си?
През 20-те си години мисля, че прочетох всички книги за самопомощ и философия, които ми попаднаха в ръцете. Старая се винаги да бъда тук и сега. Установих, че ако мога да направя това, да приема момента просто като момент, мога да бъда по-щастлив. Мисля, че е много важно да осъзнаем, че денят утре не е мястото, в което трябва да искаме да съществуваме, то е сега.

Харесва ли ви да пърувате?
Да, като изключим самолетите. Не съм им голям почитател, но обичам да пътувам. Харесва ми да посещавам различни градове.

Какво не ви харесва на самолетите?
Ами, те нямат смисъл за мен. Те са някакви неща, задвижвани от бензин, които се носят сред въздуха. Смешно е. Какво правим там? Мисля, че е чудо всеки път, когато се приземяваме. Винаги очаквам да се озовем в нечия къща.

В последния ви филм Никълъс Кейдж озвучава образа на страшен, прекалено загрижен баща. Срещали ли сте такива в реалния живот?
Предполагам, че да. Винаги трябва да се отнасяш с нужното уважение към бащата на момичето, с което излизаш. Имах приятелка за доста време – откакто бях на 18 до 20-ата си година, и си спомням, че бях изключително изнервен, когато трябваше да се срещна за първи път с баща ѝ, тъй като бях чувал, че е много строг. Но ми се иска да вярвам, че съм типа мъж, когото родителите биха харесали. Те искат да знаят, че ти уважаваш дъщеря им и че ти не си някакъв нехранимайко. Те искат да им покажеш, че си сигурен и надежден, че тя е в добри ръце. Искам родителите да си мислят за мен, че съм различен и ще се грижа за момичето им.

Кога за последно направихте нещо за първи път?
Наскоро бях в Африка и исках да плувам сред големи бели акули. Щеше да бъде страшно изживяване, но времето се развали и не успях да го направя. Доволен съм, че не случи, защото ме беше наистина страх.

Очаквате ли децата Ви един ден да гледат филмите Ви? Амбицира ли ви тази мисъл да работите?
Имам толкова много племенници, че съм им забравил бройката. Знам колко много филмите влияят върху децата и колко са впечатлителни малките, затова нямам търпение да видя как ще реагират моите деца един ден на филмите ми. Ще бъде вълнуващо.

Имате славата на доброто момче на Холивуд. Притеснява ли Ви, че имате образа на добряк? Бихте ли се затруднили да изиграете гадняр?
Може би ще трябва да фрасна в лицето следващия папарак? В следващия ми филм ще бъда психопат. Ще видим как ще се справя.

Не Ви ли притеснява, че получавате еднотипни роли?
Мисля, че съм изиграл почти всеки персонаж, който съм успял, в тази индустрия, включително и анимацията. Участвал съм в драми и трилъри, в екшъни, комедии, романтични комедии, но мисля, че изобщо не може да се каже, че играя еднотипни образи.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти