Йоанна Драгнева и Калин Вельов за любовта, дъските за рязане и новите им хитови проекти

йоанна калин
Снимка: Личен архив

Преди броени дни се състоя премиерата на песента„Безгрижни“, която е втори съвместен проект между Калин Вельов и Йоанна Драгнева, след дуета им „Както Никой“ (2016), пилотен сингъл от саундтрака към филма „Бартер“.

Подобно на първия дует, песента „Безгрижни“ също е с филмово присъствие – част от новия български филм „Връзкология“ на режисьора Ивайло Спасов, в който Калин и Йоанна участват в главните роли. Филмът се завъртя по кината от 14-ти февруари и има за цел да ни разкаже една забавна история за любовта.

Ето защо решихме да си поговорим с Йоанна и Калин за техните любовни перипетии, любими романтични жестове и любовните уроци, на които искат да научат децата си.

Кой е най-романтичният жест, който са правили за теб?

Йоанна: - Оценявам малките жестове, с които мъжа показва, че го е грижа, че е тук за мен. Миро с това ме спечели. Той всеки ден ми показва, че мога да разчитам на него и отдаден на семейството ни. Най-ценният ми подарък от него дойде на първа среща. Беше ми направил собственоръчно готварска дъска, със специална форма и с много емоция за мен. Още си я ползвам и вчера даже Анн Мари искаше да я яде (смее се).

Калин: - И сега като режеш лук на тази дъска само плачеш, ли плачеш…

Йоанна: - Да бе! Само фини неща за небцето режа на нея (смее се)! И много и я пазя! Сега се сещам, че Миро се прибра наскоро от някакво участие в страната и ми донесе дървен медал с надпис „Най-добрата майка“. Много ме трогна.

йоанна калин
Снимка: Личен архив

Калине, а при теб как е с романтиката?

Калин: - Сега ще си кажеш, че мъжете сме дебелокожи животни, но аз си признавам – плиткопаметен съм за романтичните жестове. Не ме разбирай погрешно, правил съм ги доста, но като цяло не съм силен в големите дълги подготовки на празници. Жените там сте в стихията си, независимо дали говорим за Коледа, Свети Валентин или погача на бебе. С вашето многопистово мислене и внимание към детайла нямате равни. Аз обаче съм силен в подготовката на ваканциите – как ще подредим буса като аптека, та да има място за всичко, къде да сложим палатката, на кое дърво да монтирам тубата, която ще ползваме за душ… За да ти отговоря директно на въпроса – в такива моменти обичам да подарявам преживяване на любимия човек. Пътешествие.

Самолетните билети вършат чудеса и след Свети Валентин.

Йонна:  Понякога да!

Калин: Да ти кажа честно, Созопол през зимата също не е за пренебрегване.

йоанна калин
Снимка: Личен архив

И двамата имате момичета. На какво искате да ги научите за любовта?

Йоанна: - Иска ми се преди всичко да се научи да обича. И да не товари любовта с очаквания, защото те я спъват. Искрено пожелавам на дъщеря си да умее да обича – живота, приятелите си, семейството, професията, която ще изпълва времето й на 90 %...

Калин: - Съгласен съм. Каза го толкова добре, че ще е нелепо да допълвам нещо (смее се).

До колко е важно да обичаш работата си, за да бъдеш успешен в нея?

Йоанна: - Това е добър въпрос, защото познавам хора, които са успешни в бизнеса си, но вървят срещу себе си и са нещастни. Смятам, че всичко, което се прави с любов, е обречено на успех.

Калин: - Много е важно да уловим силата на детето от малко – в игрите ли е, в изкуството, в спорта ли… Да хванем този импулс и да го пренасочим в активности, които ще развият таланта му и ще предопределят професията му. Има доста амбициозни родители, които искат децата им да са по-добри техни версии и ги тласкат в посока, която въобще не гъделичка душицата им и им мачка потенциала. Това е груба грешка. Вярвам, че всеки от нас идва с нещо като предначертан код с какво ще допринесе на този свят.

йоанна калин
Снимка: Личен архив

Новата ви песен носи много свежо и романтично настроение. Това ли може да очакваме и от филма „Връзкология“, от чийто санудтрак е част и парчето „Безгрижни?

Йоанна: - Да. Това е една романтична комедия, в която героинята ми минава през доста перипетии, докато не открие, че любовта е била под носа й през цялото време. Сюжетът частично се припокрива с реалния живот. С Миро бяхме приятели от 15 години, преди да видя в него сродната си душа и да станем родители.

йоанна калин
Снимка: Про Филмс

И понеже не винаги всичко е розово в любовта – имате ли трик за по-лесно преодоляване на трудните моменти?

Калин: - Аз паля мотора и тръгвам без посока. Чувството на свобода е върховно и бързо разсейва всички облаци в главата ми. Или отивам в планината и карам колело с часове, попивайки само звуците на природата. Където има гора и вода, за мен е терапевтично.

Йоанна: - Стягам си куфара и най-често отлитам. Смяната на средата ми помага да преоткрия вътрешния си център и да се чуя, да разбера защо ме е заболяло. Обожавам да пътувам. Иначе антикризисни мерки в любовта мога да взимам и у нас, като сменям завесите или други дребни неща в интериора. Не е нужно да имам драма в отношенията, за да го правя. Това си е мой ритуал, с който пречиствам енергията у дома. Остава ми време за това дори сега, когато освен бебе у дома имам куче и котка, а те се грижат активно навсякъде да е творчески хаос.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти