Хоакин Финикс и Руни Мара: историята на една срамежлива и тиха любов

хоакин финикс руни мара
Снимка: Getty/Gulliver

Те са като лудия гений и неговата крехка, но също толкова талантлива муза, като Красавицата и Звярът, като Жокера и неговата фантазия за любов, като тихото и спокойно ромолене на два извора, които сливат водите си и продължават заедно напред без да претендират кой от двата дава повече от себе си.

Те са Хоакин Финикс и Руни Мара - блестящи актьори, които доказват, че любовта в Холивуд може да бъде тиха, срамежлива и търпелива.

Ексцентричният Хоакин усеща привличане към Руни от пръв поглед, но смята, че тя не го харесва и дори ѝ е антипатичен. Двамата се запознават на снимачаната площадка на филма "Тя" през 2013г., но връзката им започва едва 4 години по-късно, когато отново се снимат заедно в ролите на Исус и Мария Магдалена.

хоакин финикс руни мара
Снимка: Getty/Gulliver

По време на снимките на "Тя" двамата всъщност нямат много споделено екранно време, а ролята на Руни е малка, но там започва всичко. Едно момче среща едно момиче - толкова просто. През 2016г. двамата снимат "Мария Магдалена" и слуховете за връзката им започва. Тя става официална едва след приключването на снимачния процес.

През май 2017г. е публичният им дебют като двойка. Това се случва по време на фестивала в Кан.

В свое интервю актьорът признава, че в началото на тяхното познанство е смятал, че Руни не го понася.

"Тя е единственото момиче, което съм търсил в интернет, исках да знам повече за нея. В началото бяхме само приятели, пишехме си мейли. Никога не бях правил подобно нещо."

През 2018г. се появяват слухове, че двамата не искат да се женят. Хоакин и Руни нямат предишни бракове или деца, но споделяли, че това не е за тях и не чувстват нужда да се венчаят.

хоакин финикс руни мара
Снимка: Getty/Gulliver

Но през 2019г. актрисата е забелязана да носи голям годежен пръстен на ръката си. Няколко месеца по-късно Хоакин признава в интервю, че двамата наистина са сгодени и много щастливи.

По-късно същата година  Хоакин печели награда по време на филмовия фестивал в Торонто и по време на речта си споменава своята любима и то по доста интересен начин: 

"Едно последно нещо - някъде из залата има един непокорен дракон, чийто криле искам да откъсна, да го завия под меко одеало и да спя до него завинаги. Обичам те!"

Посланието естествено е насочено към Руни, която в този момент е в публиката и гледа как Хоакин получава наградата си.

Двамата стоплиха сърцата на феновете и тази година - на церемониите по раздаването на наградите "Златен глобус" и "Оскар". Както всички вече знаем, Хоакин грабна Оскара за най-добра мъжка роля, а неговата любима го подкрепяше през цялото време. 

В края на 2020-та година стана ясно, че двамата са посрещнали и първата си рожба. 

Милите моменти на Хоакин Финикс и Руни Мара

Режисьорът Виктор Косаковски, чийто филм "Gunda" е продуциран от Хоакин, сподели новината на скорошна прожекция по време на филмовия фестивал в Цюрих. Според него Хоакин не е присъствал на популяризирането на филма, защото „току-що е станал баща на красив син“.

Режисьорът също така разкри как двойката е кръстила сина си - Ривър, в памет на покойния брат на Хоакин, който загива трагично през 1993 г. от свръхдоза едва на 23-годишна възраст. Именно в негова чест беше и речта на актьора по време на наградите „Оскар“ по-рано тази година, когато беше удостоен с наградата за най-добра мъжка роля за „Жокера“. Тогава Финикс завърши речта си със следните думи:

„Когато беше на 17, брат ми написа този стих: „Бягай към спасението с любов, а мирът ще последва.“ Благодаря ви.“

Любовната им история не е типична, не избухва като фойерверк и не е показна, което я прави толкова рядка и ценна, особено за холивудския свят. Те са просто Хоакин и Руни, които се обичат и ядат веган бургери заедно на стълбите!

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти