Ето как се промени Хавиер Бардем през последните 20 години

Днес рожден ден празнува Хавиер Бардем - испанският актьор, познат ни от филимите „Високи токчета“, „Шунка, шунка“, „Златни топки“, „Жива плът“, „Преди да падне нощта“, „Призраците на Гоя“, „Няма място за старите кучета“, „Вики, Кристина, Барселона“, „007 Координати: Скайфол“, "Да обичаш Пабло" и други.

Хавиер Бардем е първият испански актьор в историята, който е номиниран за „Оскар“ (през 2000 г.) и първия испански актьор, който печели награда „Оскар“ (2008 г.). От 2012 г. има звезда на Холивудската алея на славата.

Хавиер Бардем е роден на 1 март 1969 г. в Лас Палмас де Гран Канария, Испания. Майка му Пилар Бардем е актриса, а баща му е бизнесмен, работещ в сферата на озеленяването. Родителите му се разделят скоро след раждането му, след което той е отгледан от майка си. Хавиер Бардем идва от род с дълги традиции в киноиндустрията, простиращи се до ранните дни испанското кино.

Ето как се промени Хавиер Бардем през последните 20 години

Той е внук на актьорите Рафаел Бардем и Матилда Муньос Сампедро и племенник на сценариста и режисьор Хуан Антонио Бардем. По-възрастните му брат и сестра Карлос Бардем и Моника Бардем също са актьори. Хавиер е възпитан в католическата вяра от баба си.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @javierbardemfan

Като дете Хавиер прекарва голяма част от времето си в театри и сред филмови декори. Актьорският си дебют прави на петгодишна възраст в сериала „El Pícaro“ на режисьора Фернандо Фернан Гомес. Той взима участие в много филми, предимно испански продукции, но става световноизвестен с ролята си във филма „Преди да падне нощта“, за която през 2000 г. получава номинация за „Оскар“. С тази номинация, Бардем става първият испански актьор в историята номиниран за „Оскар“. През 2008 г. печели „Оскар“ и „Златен глобус“ в категория „Най-добра поддържаща мъжка роля“ за филма „Няма място за старите кучета“. 

Бардем започва любовна връзка с Пенелопе Крус през 2007 година, въпреки че не го обявяват публично. Двамата сключват брак през юли 2010 година на Бахамските острови. Бардем и Крус имат две деца, син роден на 22 януари 2011 г. и дъщеря родена на 22 юли 2013 г.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @javierbardemfan

И макар Пенелопе Круз и Хавиер Бардем да са семейство от 12 години, имат две деца, но любовта им била толкова експлозивна в началото, че едва не накарала Хавиер Бардем да побегне далеч от своята половинка.

Актьорът споделя в интервю, че се е замислил сериозно преди да започне връзката си с Пенелопе, защото тя е била с доста див темперамент. Двамата се влюбват по време на снимките на проекта на Уди Алън "Вики, Кристина, Барселона" през 2008-ма година. Бардем споделя, че Пенелопе има изключително огнен нрав и не е бил сигурен, че тя е правилната жена за него.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @javierbardemfan

Боже, тя е толкова неукротима. Снимахме една сцена, в която хвърля чинии по мен и нямаше как да не се запитам дали това няма да ми се случва и в реалния живот. Наистина ли искам това? Тя има огнена кръв и изключителна страст към всеки аспект от живота.

Вижте в галерията ни някои от най-красивите моменти между Хавиер и Пенелопе, уловени през годините:

Любовта на Пенелопе Круз и Хавиер Бардем

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти