Харви Уайнстийн искал да убие Дженифър Анистън?

Дженифър Анистън
Снимка: Getty

Вчера стана ясно, че Харви Уайнстийн е осъден на 23 години затвор.

Междувременно нови подробности изплуваха по случая "Харви Уайнстийн". На съдебното заседание в сряда бе разкрита кореспонденция на скандалния продуцент с екип от негови помощници. Уайнстийн реагирал емоционално на анонс за предстояща публикация в „Нешънъл Инкуайърър“, в която Дженифър Анистън го обвинява в сексуален тормоз. В отговор той нарежда на екипа си актрисата „да бъде убита“, пише БГНЕС.

Статията, която изплашила Харви, никога не е публикувана в пресата. Паниката на продуцента обаче се оказала наистина много голяма. Показани са и негови имейли, съдържащи молби за помощ и изпратени до десетки от най-влиятелните хора заради подетата срещу него кампания.

Разкритията на Анистън относно действията на продуцента тогава получиха широк отзвук. В оповестен откъс от споменатата статия звездата от сериала „Приятели“ споделя, че режисьорът се държал по крайно непристоен начин в продължение на няколко години и се опитвал да се домогне до нея, докосвайки я и пощипвайки я по тялото.

През февруари опозореният 67-годишен филмов магнат беше признат за виновен за изнасилване и престъпно деяние от първа степен след съдебен процес в Манхатън. Присъдата му трябва да бъде произнесена днес.

Адвокатите му са подали правни документи, в които посочват, че присъда, по-голяма от задължителния минимум пет години, би била „фактическа доживотна присъда“.

харви уайнстийн
Снимка: Getty/Gulliver

Уайнстийн  беше откаран в болница след последното заседание заради болки в гърдите. След претърпяна операция с поставяне на стент миналата седмица, той бе настанен в затвора на нюйоркския остров Рикърс.

В писмо до върховния съдия на Ню Йорк Джеймс Бърк, неговият правен екип, заявява: „Реалността е такава, че господин Уайнстийн може дори да не доживее до края на евентуалната присъда“.

Адвокатите също молят Бърк да помисли за това,че животът на Уайнстийн е "унищожен" и че "е загубил всичко", откакто за първи път е обвинен в сексуална злоупотреба в статия от 2017 г., поставила начало на движенията #MeToo и Time's Up.

магическа топка
Снимка: Edna.bg

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти