Oтдаване на почит или бизнес? Хари и Меган са патентовали името на бебето преди раждането

Меган Маркъл принц Хари
Снимка: Getty

Семейството на Меган Маркъл и принц Хари е увеличи с още един член, а с името на дъщеря им - Лилибет „Лили“ Даяна Маунтбатън-Уиндзор, двойката отдава почит на кралица Елизабет Втора и покойната принцеса Даяна, както се споменава и в официалната информация.

„Лили е кръстена на своята прабаба, Нейно Величество Кралицата, чийто фамилен псевдоним е Лилибет. Нейното второ име, Даяна, е избрано в чест на обичаната ѝ покойна баба, принцесата на Уелс.“

Първи реакции от кралското семейство след раждането на второто дете на Меган и Хари

Според говорител на херцога и херцогинята на Съсекс те са регистрирали като домейни няколко от своите опции за име на бебе, за да могат впоследствие да го "защитят от експлоатация на името му в момента, в който то е обявено". Оказва се, че това е често срещана практика на известните личности.

Новината е потвърдена от кралския биограф Анджела Левин в интервю за Good Morning Britain:

"Домейнът вече е лицензиран, т.е. вече никой няма право да използва това име за комерсиални цели."

Домейнът е платен три дни преди официалното съобщение за раждането на бебето, като според източници това се случва и преди официаното одобрение на кралицата на името Лилибет.

По непотвърдена информация Хари е попитал баба си дали може да кръсти дъщеря си на нея, като не е уточнил, че ще използва галеното ѝ име, с което я наричали само най-близките ѝ хора като малка, както и покойния принц Филип. То е особено специално и споменавано изключително рядко - за последно, в деня на погребението на съпруга си, кралицата поставя върху ковчега ръкописна бележка, подписана с името Лилибет.  

Всичко това провокира остри реакции от страна на недоброжелателите на Хари и Меган, според които те "се опитват да изкарат пари на гърба на дете, което още дори не е родено" и "накърняват достойнството на кралицата и си позволяват да навлязат в личното ѝ пространство без разрешение".

Дъщерята на Хари и Меган „ще остави следа“, твърди астрологът на принцеса Даяна

Домейнът Лилибет Даяна (lilibetdiana.com, както и lilibet.com) все още не е активен. Напомняме, че синът им - 2-годишният Арчи, има уебсайт на негово име за фондацията на родителите му с благотворителна цел Archewell.   

Признанията на Хари: Меган Маркъл, силата на терапията и призраците от миналото

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти