Фелисити Джоунс на 37 – английски чар и непринуден талант

Фелисити Джоунс
Снимка: Getty

Днес една от любимите ни актриси, която ни очарова с играта си и непринудената си красота, става на 37!

Фелисити Роуз Хадли Джоунс е родена на 17 октомври 1983 г. в Бирмингам, но израства в Борнвил, село на юг от Бирмингам. Майка ѝ работи в рекламата, баща ѝ е журналист, има и по-голям брат. Има и италиански корени – една от прабабите ѝ е от италианския град Лука. Чичо ѝ Майкъл Хадли е актьор, което предизвиква интереса на Фелисити да започне да играе като дете.

Фелисити Джоунс
Снимка: Getty

Тя започва професионалната си актьорска кариера още на 12 години, появявайки се в „Търсачи на съкровища“ (1996). Джоунс продължава с ролята на Етел Халоу в телевизионния сериал „Най-непохватната вещица“ и неговото продължение “Weirdsister College“, а също има роли в радио-пиеси.

От 2006 г. Джоунс се появява в множество филми, включително „Абатството Нортангър“ (2007), „Завръщане в Брайдсхед“ (2008), „Шери“ (2009), „Бурята“ (2010), „Невероятният Спайдър-Мен 2“ (2014) и „Истинска история“ (2015). Изпълнението ѝ във филма от 2011 г. „Луди от любов“ бе посрещнато с овации от критиците и получи заслужено много награди, включително специалната награда на журито на филмовия фестивал в Сънданс.

Фелисити Джоунс
Снимка: Getty

През 2014 г. представянето ѝ като Джейн Хокинг в „Теорията на всичко“ също се сблъска с признанието на критиците, като получи номинации за „Златен глобус“, SAG, БАФТА и „Оскар“ за най-добра актриса. През 2016 г. Джоунс участва в приключенския трилър „Ад“, както и в „Rogue One: История от Междузвездни войни“ като Джин Ерсо, а в същата година получи наградата БАФТА за британски артист на годината.

През 2013 г. Джоунс се раздели със скулптора Ед Форниелес, с когото се срещат в Оксфорд и са заедно десет години. През 2015 г. тя започва да излиза с режисьора Чарлз Гард. Годежът им беше обявен през май 2017 г., а двойката се ожени през юни 2018 г.

Най-стилните моменти на Фелисити Джоунс

 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти