Ето коя е най-печелившата звездна дама за 2016 година...

Ето коя е най-печелившата звездна дама за 2016 година...
Снимка: Gettyimages/Gulliver

Скарлет Йохансон оглави класацията на сп. "Форбс" за най-доходоносните кинозвезди през 2016 г. благодарение на ролите си в "Първият отмъстител: Войната на героите" и "Аве, Цезар".

Приходите от филмите със Скарлет Йохансон в киносалоните по света са 1,2 милиарда щатски долара. "Първият отмъстител: Войната на героите" донесе 1,15 милиарда долара. С "Аве, Цезар" актрисата изпревари Крис Еванс и Робърт Дауни младши, с които играе заедно в блокбастъра. "Първият отмъстител: Войната на героите" оглави световната боксофис класация.

На четвърто място е австралийската актриса Марго Роби с 1,1 милиарда долара благодарение на филмите "Отряд самоубийци" и "Легендата за Тарзан".

Британката Фелисити Джоунс влезе в класацията на сп. "Форбс" за първи път благодарение на ролите си в "Rogue One: История от Междузвездни войни", "Ад" и "Часът на чудовището". Тя е на девето място.

Сп. "Форбс" прави изчисленията на базата на продажбите на билети за киносалоните в целия свят за филмите на водещите холивудски актьори. Класацията не обхваща анимации като "Търсенето на Дори". Този филм на "Дисни" е на второ място по приходи по света тази година с 1,02 милиарда долара.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти