Елфът, пиратът, троянецът: Орландо Блум на 44!

r
Снимка: Getty

Орландо Блум е роден на 13 януари 1977 г. в Англия. Баща му умира, когато Орландо е на четири години и заедно със сестра му Саманта са отгледани от майка им Соня и семеен приятел на име Колин Стоун.

Когато Орландо е на 13 години, майка му му признава, че всъщност Колин е биологичният му баща. Англичанинът решава да стане актьор, след като осъзнава, че хората по телевизията и киното не са реални персонажи, а са актьори.

r
Снимка: Getty

През 1993 г. се мести в Лондон и се пробва в телевизията. Прекарва две години в National Youth Theatre, преди да получи стипендия за British American Drama Academy. След това учи в Guildhall School of Music and Drama.

Най-добрите роли, в които сме го виждали са в поредицата фентъзи филми "Властелинът на пръстените" и "Хобит", в "Карибски пирати", "Троя", "Елизабетаун". 

r
Снимка: Getty

Носител е на „Европейска филмова награда“ и номиниран за награда „Сатурн“. От 2014 г има звезда на Холивудската алея на славата.

През 2010 г. Блум се жени за Миранда Кер, от която има син. През 2013 г. те се разделят. 

През януари 2016 г. Блум започна да се среща с американската певица Кейти Пери, но двойката обаче потвърди през февруари 2017 г., че се е разделила. Те възобновиха връзката си през февруари 2018 г. и се сгодиха на 14 февруари 2019 г. На 5 март 2020 г. беше разкрито във видеоклипа към песента на Пери "Never Worn White", че двойката очаква първото си дете заедно. Пери роди дъщеря им Дейзи Дав Блум на 26 август 2020 г.

Влюбените Кейти Пери и Орландо Блум

Последвайте ни и в Инстаграм ТУК

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти