Edna вдъхновяваща жена на 99 - прелестната Бети Уайт!

Бети Уайт
Снимка: Getty

Бети Уайт е любимата баба на Америка!

Ветеранка в шоубизнеса, тя продължава да играе с успех и над 90 като Елка Островски в ситкома „Жега в Кливланд“. Родена е на 17 януари 1922 г., кариерата ѝ в телевизията обхваща седем десетилетия, а е написала и няколко книги

Бети Уайт
Снимка: Getty

„Не се опитвай да останеш вечно млад. Просто отвори съзнанието си. Интересувай се от всичко. Има толкова много неща по света, които си струва да разбереш, че няма да ти стигне цял един живот да го направиш. Използвай всяка година. Учи. Живей!“

Прочетете още нейни вдъхновяващи думи в галерията тук >>>

Най-възрастната актриса, номинирана за „Еми“, тя има в актива си седем от тв статуетките, а за 60-годишния период 1951-2011 е номинирана около 20 пъти. 

Популярна е и като водеща на тв игри (с „Еми“ за Just Men!, 1983-84 г.), а през 2015-а Американската тв академия обяви, че ѝ присъжда и почетната награда за цялостен принос. Сред най-новите ѝ отличия е и „Изборът на народа 2015“ (People's Choice) за любима тв икона.

Авторка е на осем книги, последната от които - If You Ask Me (And of Course You Won’t) - излезе през май 2011 г. и ѝ донесе наградата „Грами“ за Най-добра аудио книга. 

Развива активна дейност и в защита на животните, а от 1974-та насам е в управата на неправителствената организация Greater Los Angeles Zoo Association (GLAZA), която подкрепя зоопарка в Лос Анджелис.

Бети Уайт
Снимка: Getty

Прочетете нейни вдъхновяващи мисли в галерията тук >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти