Една сойка присмехулка в Холивуд

Една сойка присмехулка в Холивуд
Снимка: Форум Филм

"Предпочитам някой да ме нарече кучка и да ме „удари” в лицето,  отколкото да шепне зад гърба ми”

Само на 21 Дженифър Лорънс вече има номинация "Оскар" за главна женска роля във филма Winter’s Bone. Усмихната, естествена и пряма, Дженифър е доста далеч от образа на типичната млада  холивудска звезда и много по-близо до героинята си във филма „Игрите на глада” Катнис Евърдийн.

Езда, риболов и полеви войни в задния двор с двамата й братя са първата школа за ролята в екранизацията по бестселъра на Сюзан Колинс. И до днес Дженифър признава, че предпочита компанията на момчетата, които са много по-искрени и прями:

"Момчетата не си създават толкова интриги. Предпочитам живота ми да такъв. По-добре някой да ме нарече кучка и да ме „удари” в лицето,  отколкото да шепне зад гърба ми”

Отраснала в ранчо в Кентъки сред коне и поляни, Дженифър е единственото момиче в семейството и макар да  е "момичето на татко”, близката връзка с двамата й братя Бейл и Бен й дава друга перспектива, която тя и досега изповядва. Те са й причината Дженфър да стане актриса.

Когато е на 14 и вече е участвала в няколко роли в местния театър, тя вече е сигурна, че това е призванието й (План Б е бил да стане медицинска сестра!) Същото лято Лорънс моли родителите си да прекара ваканцията в Ню Йорк, за да може да участва в прослушвания за филми. В този момент е решаващата намеса на двамта й по-големи братя, които успяват да убедят родителите им, че както идват на техните баскетболни мачове да ги подкрепят, така трябва да подкрепят и Дженифър в нейния "спорт”.

Суровото условие е първо да завърши гимназия, което тя прави като завършва две години по-рано от връстниците си.
Четири години по-късно и с  няколко по-малки филма зад гъра си, усилията й са наградени с номинация за Оскар за ролята на тинейджърка, която се грижи за баща си наркоман във филма Winter’s Bone.

Всички, които са участвали в снимките на следващия й голям филм - "Игрите на глада”, са уверени, че представянето й в него също ще е достойно за награда.

"Тя е невероятна актриса. Силна и в същото време уязвима, красива, безпощадна и смела.  Не съм предполагала, че ще намерим толкова подходящ  човек за ролята на Катнис Евърдийн. Нетърпелива съм всички да видят колко добре се е справила!”, споделя писателката Сюзан Колинс за избора на режисьора Гари Рос.

Същите симпатии към Дженифър изпитват и двамата й екранни партньори Джош Хъчерсън и Лиам Хемсуърт, с които ще снимат и следващите две екранизации по трилогията „Игрите на глада”.

"Тя е щура, забавна, отзивчива, човек стъпил здраво на земята” разказва Хъчерсън, който играе ролята на Пийта, момчето трибут от Окръг 12 и нейн любим. "Понякога си мислиш, че е спокойна, уверена и  фокусирана, каквато е през повечето време. В следващия момент обаче, иска да ти разкаже някоя история и не може дори да започне защото се превива от смях”, допълва Лиам, който във филма е най-добрият й приятел Гейл.

Приликите между  Дженифър и героинята й от Окръг 12 на утопичната държава Панем са повече от очевидни за всички, които я познават. Като голям фен на романите, тя възприема Катнис Евърдийн не само като мечтана роля, но и като модел на подражание за много млади момичета.

"Тя е съвременната Жана Д’Арк. Силна и уверена в себе си, без да допуска гласът на сърцето й да я направи уязвима. Катнис е символ на бунта, на надеждата и свободата и аз вярвам, че моето поколение се нуждае от подобен модел, който да покаже какво се случва когато  човечността се  проявява само при мъчителни събития, дакато всички са вперили поглед в илюзията на телевизията.”

Първият филм по трилогията "Игрите на глада” излиза на голям екран на 23 март.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти