Edna любов на 60: император Акихито и императрица Мичико празнуват диамантена сватба

император
Снимка: Getty

Японският император Акихито и императрица Мичико празнуват 60-ата годишнина от сватбата си само три седмици преди той да абдикира, пишат от Darik News по информация на Асошиейтед прес.

На церемонията в двореца престолонаследникът Нарухито и съпругата му принцеса Масако, и други членове на кралското семейство поздравиха император Акихито. Той носеше смокинг, а императрица Мичико - дълга светла рокля.

Императорската двойка се запознава през 1957 г. на турнир по тенис, запомнен като „мача на любовта“. Император Акихито и императрица Мичико сключват брак през 1959 г. и той става първият японски престолонаследник, оженил се за момиче не само без благородно потекло, но и с католическо образование.

Това са само две от многобройните промени, които император Акихито прави в монархията с 1500-годишна история.

За разлика от предишните императорски двойки, те често се появяват заедно, a приятелските им отношения спечелват симпатиите на японците. Император Акихито и императрица Мичико нарушават традициите и като отглеждат децата си и се изказват по-често публично.

В речта си на рождения си ден през декември миналата година император Акихито благодари на японците, че са го приели и подкрепяли. Специални благодарности отправи и към императрица Мичико за всеотдайността и разбирането, което е проявила към ролята му.

император
Снимка: Getty

Вчерашното честване ще е последното за тях през 30-годишното властване на император Акихито. Той ще абдикира на 30 април в полза на големия си син принц Нарухито, който ще се възкачи на Трона на хризантемата на следващия ден.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти