Един вълшебен глас на 66: Честит рожден ден на Орлин Горанов!

Днес своя 66-ти рожден ден празнува легендарният Орлин Горанов!

Той е оперен и поп певец, роден е в градец Берковица. Още съвсем малък започва своята кариера на певец от световноизвестния български детски хор „Бодра смяна“. Двадесетгодишен попада в Ансамбъла на Строителни войски, откъдето тръгва и друго легендарно име в нашата забавна музика – Тоника СВ.

Превзел естрадата, Орлин решава да продължава да се развива и се насочва към оперната музика. Тенорът му, толкова рядък глас за България, е брилянтен и не е чудно, че през 1990 година завършва Музикалната академия с оперно пеене. Още като студент той става солист на Пловдивската опера.

Няма друг певец у нас, който е звезда както в популярната, така и в оперната музика. Всяко явяване на изпълнителя е съпътствано с успех, още при неговия дебют.

От началото на 90-те години има постоянни ангажименти в програмите на Фридрихщадпалас, Берлин. Той е един от най-предпочитаните изпълнители, канен за съвместни записи – с Камелия Тодорова, Кристина Димитрова, Нели Рангелова, Мариана Попова.

През 2010 г. участва във филма Мисия Лондон като Президентът, един от главните герои. Орлин Горанов е ангажиран и с обществена дейност. През 2009 г. става член на Ордена на рицарите тамплиери.

Орлин Горанов
Снимка: БНР

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти