Сбогом, Холивуд: Джони Деп прие овациите на фестивала в Кан със сълзи в очите

Докато Холивуд все още не може да прецени какво да прави с проблематичната фигура на Джони Деп, французите вече приеха актьора в обятията си и се влюбиха в него. 

Деп, който не се беше появявал публично след продължителната си съдебна битка през 2022 г. с бившата си приятелка Амбър Хърд, получи възторжени седемминутни овации във вторник вечерта на премиерата на филма за откриването на филмовия фестивал в Кан – „Жан Дю Бари“. 

Той с усилие се опитваше да сдържи сълзите си докато публиката в Южна Франция избухваше в продължителни аплодисменти за изпълнението му като крал Луи XV в лентата. Джони помаха на публиката на балкона и изглеждаше изненадан от реакциите.

Режисьорът и звезда на филма Майвен льо Беско също избухна в сълзи, когато за кратко взе микрофона. „Това беше продукция, която беше трудна за финансиране... и искам да споделя този момент с целия си екип в театъра.“ – каза тя. 

Деп пристигна в Кан, посрещнат от хиляди подкрепящи го фенове, които носеха плакати и трепереха, докато се опитваха да докоснат своя идол. Мнозина успяха да си кажат няколко думи с Деп, който остана с феновете навън в продължение на пет пълни минути, преди да излезе на килима.

джони деп
Снимка: Getty

Филмът „Жан Дю Бари“ бележи най-значимата роля на Деп след края на съдебната му битка срещу бившата му съпруга Амбър Хърд през 2022 г. Въпреки че журито тогава отсъди в полза на Деп, актьорът остава изолиран в Холивуд заради обвиненията в злоупотреби, които се появиха по време на процеса.

Директорът на фестивала в Кан, Тиери Фремо, говори с пресата преди вечерта на откриването и засегна присъствието на Деп: „Не знам за имиджа на Джони Деп в САЩ. Честно да ви кажа, в живота си имам само едно правило: това е свободата на мислене и свободата на словото и действието в законова рамка. Ако на Джони Деп беше забранено да участва във филм или филмът беше забранен, нямаше да сме тук и да говорим за това."

джони деп
Снимка: Getty

Джони Деп призна пред журналистите на фестивала, че не се нуждае от Холивуд в живота си. 

„Чувствам ли се бойкотиран от Холивуд? Трябва да нямате пулс, за да си кажете „Не. Нищо от това не се случва. Това е странна шега". Когато ви помолят да се оттеглите от филм, който правите, заради нещо, което е просто функция на гласни и съгласни, носещи се във въздуха, да, чувствате се бойкотирани.“ – каза той. 

Деп беше помолен да се оттегли от спин-оф франчайза на Хари Потър „Фантастични животни“ заради проблемите с публичната му фигура, произлизащи от обвиненията в домашно насилие. Сега обаче той казва, че не се интересува от завръщане към студийни проекти. „Не се чувствам бойкотиран от Холивуд, защото не мисля за Холивуд. Аз самият нямам повече нужда от Холивуд. Това е странно, забавно време, в което всеки би искал да бъде себе си, но не може. Те трябва да са в една линия с човека пред тях. Ако искате да живеете този живот, желая ви всичко най-добро." – каза още Деп.

Вижте в галерията ни снимките на Джони Деп от фестивала в Кан:

Сбогом, Холивуд: Джони Деп и филмовото му завръщане на фестивала в Кан

edna

 

Прочети още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти