Две от най-талантливите дами на Холивуд днес празнуват своя рожден ден!

Две от най-талантливите дами на Холивуд днес празнуват своя рожден ден!
Снимка: netinfo

Днес имаме не един, а цели два звездни рожденика и е нужно да им отделим полагащото се внимание, защото и двете са ужасно талантливи хитови актриси с руси коси и вледеняващо син поглед. Честит рожден ден на кралицата на романтичните филми Мег Райън и на майсторката на драмата и трилъра Джоди Фостър!

Мег Райън днес навърша 57 години, а Фостър празнува своя 56-ти рожден ден.

Мег Райън, с истинско име Маргарет Мери Емили Ан Хира е родена на 19 ноември 1961 година във Феърфилд, Кънектикът, САЩ. Нейните главни роли в пет романтични комедии от 90-те години: „Когато Хари срещна Сали“, „Безсъници в Сиатъл“, „Френска целувка“, „Град на ангели“ и „Имате поща“ и донасят печалба от повече от 870 милиона долара по целия свят.

Актрисата прави няколко опита да излезе от стереотипните роли на романтична наивна жена и получава одобрение за работата си в „Когато един мъж обича една жена“, в който тя играе алкохоличка и в „Кураж под огъня“, където изпълнява ролята на капитан. И двата филма са наистина успешни и се изкачват в бокс офиса.

Мег Райън се омъжва за актьора Денис Куейд на 14 февруари 1991 г., след като си партнира с него в два филма. Мег се съгласява на това едва след като Куейд превъзмогва зависимостта си към кокаина. Двойката има един син – Джак Хенри, който е роден на 24 април 1992 г.

 

@instylemagazine

A post shared by Meg Ryan (@megryan) on

Те се разделят през 2000 година, а разводът им става факт година по-късно. През септември 2008 г. Райън обявява, че съпругът ѝ и е изневерявал много пъти, докато са били женени и че не връзката ѝ с Ръсел Кроу от 2000 г. е причина за развода им.

През януари 2006 г. Райън осиновява 14-месечно момиченце от Китай, което се казва Дейзи Трю.

****

Джоди е носителка на две награди „Оскар“ за най-добра женска роля: „Обвинената“ 1988 и „Мълчанието на агнетата“ 1991. Неомъжена е, има двама сина - Чарлс и Кит година, но име на баща на децата ѝ не е споменавано официално никога. Преди години тя призна, че е лесбийка.

През 1974 година участва във филма на Мартин Скорсезе „Алис не живее вече тук“. За следващата си роля на непълнолетна проститутка във филма на Скорсезе „Шофьор на такси“ (на 14 години) е номинирана за първи път за академичната награда „Оскар“. След този филм, главният герой на който (в ролята Робърт де Ниро) извършва покушение срещу президента на САЩ, Джоди дълго време е преследвана от вманиачен почитател на име Джон Хинкли.

През 1981 година Хинкли се опитва да убие президента Роналд Рейгън. Пред следствието той заявява, че се е опитал да впечатли Джоди.

В началото на 1985 година Фостър завършва университета "Йейл" със специалност литература.

Следват още много успешни роли и номинации за престижни награди.

В нейна чест е назован астероид.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти