Десислава Радева: "Не съм първа дама, съпругата на Румен Радев съм"

Десислава Радева: "Не съм първа дама, съпругата на Румен Радев съм"
Снимка: netinfo

Съпругата на президента Румен Радев – Десислава Радева разкри как се е чувствала след месеци от стъпването на нейния любим в длъжност. Тя сподели доста от личния си живот в първото си официално интервю, дадено ексклузивно пред Дарик радио.

След всяка една официална визита на президентското семейство Десислава Радева ставаше повод редица коментари и публикации относно визията си.

Последните месеци имах чувството, че съм най-голямото зло в държавата.

Вижте ТУК снимки от срещата на Десислава Радева с Мелания Тръмп >>>>

Тя си припомни за първата ѝ ученическа любов, а имено „Дейвид Ковърдейл от „Уайт снейк”, като добави още, че има широки музикални прeдпочитания.

„Харесвам дори и Азис в някои случаи, а слушам и джаз, и народна музика", призна Радева.

Десислава Радева се оплака, че вчера й бил хакнат личния профил във „Фейсбук“ и ще остане блокирана в социалната мрежа до тази нощ в полунощ. „Нямам идея защо се случи, наистина не знам, аз дори не съм толкова активна напоследък“, каза Радева.

„Профилът „Първата дама” във Фейсбук не е мой, но хората, които го правят ме забавляват много, големи сладури са, но правят правописни грешки за съжаление. "Опитват се да налучкат моят начин на изразяване, копирайки мои стари постове. Това разказа още съпругата на президента.

Вижте ТУК снимки от разходката на Десислава Радева и Брижит Макрон >>>

Тя разказа за последните си инициативи и кампании, в които участва. Една от тях  е „Живата вода на България“, кояти има за цел да съхрани традициите и фолклорните обичаи.

„Не съм част от президентството. Съпругата на Румен Радев съм, а той е президент. Не съм институция, не съм първа дама, това го няма в конституцията“, категорична бе Десислава.

Тя даде пример с първата на дама на САЩ Мелания Тръмп, която разполага с бюджет, а това което Деси Радева прави се е финансирало единствено от благотворителност. Радева уточни, че екстрите, с които се ползва са кабинет и един човек, охранител от НСО, но той не можел да се нарече "екстра". 

Прозвището Генерал Деси, Радева го определя като симпатичен. Този прякор й бил най-любим, а ако съпругът й е генерал с две звезди, то значи тя има три.

„Ще си мерим пагоните с Бойко Борисов“, пошегува се президентшата.

На въпроса как и колко се е променил живота на семейството, след като Радев бил избран за президент тя коментира, че промяната е голяма, защото са загубили анонимността си.

„Преди с Румен с разхождахме, обикаляхме малките градчета и планините. Сега вече не е разходка, а е като дефиле, защото всички го спират”, разказа Радева.

Във вила „Калина” в Бояна, където президентското семейство сега живее и с котарака си Чарли, било пък прекалено спокойно.

Снимка: netinfo

Попитана за деня на сватбата си с Румен Радев първата дама каза, че помни този ден, сякаш е бил вчера, особено радостта.

„Отбелязахме годишнината на романтична вечеря, само двамата в един ресторант, ако може да се каже романтично, защото на съседната маса бяха момчетата от НСО”, уточни Радева.

Радева призна, че се познава със шоумена Слави Трифонов още от 1990 г. и отрича да е била лична негова секретарка. „Бях секретарка на предаванията „Каналето” и „Хъшове”, където не беше само Слави, а Камен Воденичаров, Любен Дилов-син и др. Защо никой не казва, че съм била секретарка на Румен Христов по време на правителството на СДС?", посочи тя.

Снимка: netinfo

Тя разказа, че не се уплашила от избора на Румен Радев за президент, но се стресирала, защото си дала сметка, че животът им ще се промени на 180 градуса.

„Критикуваха ме за облеклото и затова се заех да чета книги. Да си съпруга на Румен Радев е много лесно и приятно, но да си съпруга на президента е много отговорно, уча се в движение”, обясни Радева.

Съпругата на президента завърши интервюто си с цитат от Радой Ралин и каза, че не трябва да губим чувството си за хумор и самоирония и да не се взимаме на сериозно.

За още интересни статии изтеглете нашето мобилно приложение ТУК >>>

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти