Да се учиш от най-добрите

Човек с позиция, който няма как да не те респектира
Снимка: Getty/Guliver

Трудно ни е да останем безразлични, когато една толкова успешна жена като Опра Уинфри реши да ни даде няколко безплатни и практически урока, в които по-малко да хленчим и повече самите ние да вземем и да попроменим живота си към по-безоблачно бъдеще.

Въпреки че в момента американската телевизионна водеща и продуцент изпитва професионални затруднения заради ниския рейтинг на собствения й кабелен тв канал "Оун" ("OWN"), ние сме убедени, че това е поредният обрат Опра отнова да научи нещата по-трудния начин (както винаги досега в нейната 58-годишна биография), за да финишира като победител и в тази ситуация.

А ето и десетте изречения, които Опра никога няма да спре да повтаря и изпълнява, защото точно това поведение импонира на нейния борбен характер.

1. "Напишете поне пет ситуации (дори и усмивката на непознат), които са подобрили настроението ви през всеки един ден. Доказано е, че писането на положителни мисли покачва ведростта ни в пъти."

2. "Не задържайте негативизма за по-дълго на вашите житейски честоти. Ако постоянно някой друг ви е виновен за лошото настроение, не е ли време да смените ракурса на поведение, оглеждайки се първо в себе си, преди да съдите околните."

3. "Промяната е хубаво нещо. Не се страхувайте да поемете рискове и да се възползвате от предоставените ви възможности за смяна на посоката във вашия живот."

4. "Взетите решения, а не условията са тези, които могат да променят съдбата ви. Вие сте онези, които определяте как да живеете и доколко унищожителни или градивни ще бъдете към самите себе си и околните. Отговорността е ваша и на никой друг."

5. "Всеки има своята история, но ако постоянно си повтаряте, че не сте достатъчно добри или, че не заслужавате даден успех, е време да смените тази част от историята, за да направите живота си по-качествено място за съществуване."

6. "В момента, в който очаквате друг да свърши работата вместо вас, ще се сблъскате с разочарованието час по-скоро. Оценявайте какво останалите правят за вас, но не живейте на принципа, че хората постоянно са ви длъжни за нещо."

7. "Обръщайте внимание на емоциите, които ви съпътстват. Ако чувствате гняв, то е защото нещо ви липсва. Винаги се старайте да променяте обстоятелствата, за да сте тези, които в крайна сметка ще се усмихнат на живота, вместо да му се сърдят за щяло и нещяло."

8. "Щастието е заразително. Обградете се с ведри и положителни личности и ще видите как вашето настроение ще расте по скалата на позитивизма. Но помнете, че и негативизмът също има свойството да се разпростира като епидемия, така че бъдете нащрек и се пазете от такива персонажи край вас."

9. "Провалът е резултат от липса на знания или качества. Той най-често се появява, когато няма креативност, страст и отдаденост в това, което вършите."

10. "Оценявайте болката, защото в живота нищо не идва току-така. Само по този начин ще се научите да се изправяте с достойнство и да продължавате напред с още по-голяма сила и увереност. Живеете ли с цел, много по-лесно ще усетите верния тон за вашето пълноценно съществуване."

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти