Д-р Василев от "Откраднат живот": Виновен съм пред Наталия

Д-р Василев между дълга и любовта
Снимка: Красена Ангелова/NOVA

Велина Томова

В най-обсъжданата болница в България вече нищо не е същото. Биляна и Алекс признаха и показаха любовта си, Калин се опитва да си върне годеницата по всякакви морални и нетолкова морални начини и сякаш целия екип на здравното заведение жужи тревожно, готов за нови разкрития. 

Какво очаква героите, ще трябва търпеливо да разбираме от епизодите през тази седмица, но докато чакаме, вижте какво ни сподели д-р Александър Василев след едно от дежурствата си в спешното. 

Двамата с Биляна взехте решение да признаете на Калин за любовта си, страхувате ли се, че това ще доведе до сериозни проблеми за работата ви в болницата и взаимоотношенията ви с Калин?

Дълго време се опитвах да потисна чувствата си. Бях раздвоен между дълга и сърцето. Но идва момент, в който човек трябва да избере.

Както казва моят ментор – проф Камбуров: „Когато вземеш решение – режи. Режи до кокал”. Може би, ако само аз бях увлечен, щях да успея да се справя.

Но когато двама души изпитват едно и също нещо един към друг, всичко останало губи смисъл. Лъжа е да живееш с някого без любов, само защото „така трябва”. Само че трябва време хората около теб да го осъзнаят и да го приемат.

Имате ли съмнения, че проф. Генадиев е участвал в злоупотреби? Това би ли ви разочаровало?

Не съм го видял с очите си. Но ако знаеш за едно престъпление и го премълчаваш, то тогава самият ти си престъпник, нали така?

Проблемът е, че системата е така устроена – дава възможност злоупотребите да се вършат безнаказано... Не знам. Аз съм идеалист. Нося отговорност за собствените си действия и съм чист пред съвестта си.

Имахме разговор, в който най-общо професорът ми обясни каква е собствената му дилема – да вирее в системата такава, каквато е, или да “бълбука” някак си в собствената си донкихотовщина...

Оптимист ли сте за състоянието на проф. Камбуров?

Лекарят винаги трябва да е оптимист. Каквато и да е диагнозата, аз трябва да знам, че съм опитал всичко. Че съм направил всичко възможно да се преборя за всяка секунда живот. В този смисъл – избирам да вярвам, че медицината ще победи.

Мислите ли, че родителите на Калин и Биляна ще направят всичко възможно, за да се върне тя при Калин?

Всеки сам прави своя избор и трябва да е готов да приеме последствията. Биляна е зрял човек. Ще ми се да вярвам, че решенията ѝ не зависят от хората около нея.

Постъпихте малко грубо с Наталия в стремежа си уж да забравите Биляна. Тя все пак заслужава повече уважение...

Да. Виновен съм пред нея. Хората, които обичат, не заслужават да бъдат лъгани. Някой ден може би ще можем да говорим отново. Надявам се да имам шанса да й се извиня, че съм бил причина да се чувства глупаво. Но аз никога не съм й обещавал нищо.

В този смисъл, не смятам, че съм я лъгал.

Д-р Захариева от „Откраднат живот“: Обмислям да напусна болницата

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти