Честит рожден ден на Миро - ангелският глас в българската музика!

Честит рожден ден на Миро - ангелският глас в българската музика!
Снимка: netinfo

Днес своят 41-ви рожден ден празнува един от най-популярните и обичани български изпълнители - Миро!

Едва ли има човек, който да не е бил докоснат по някакъв начин от таланта на големия музикант, който не спира да създава песни, които се превръщат не просто в хитове, а носят в себе си голям емоционален заряд.

Мирослав Димов Костадинов, известен като Миро, е роден на 10 март 1976г. в Добрич. Неговият баща Димо Георгиев Костадинов (Добрият) е първа генерация български преселник от Румъния, а неговата майка е наполовина гагаузка и наполовина габровка.

Поради заболяване на Миро, той е отгледан от баба си Мария. В този период той стои неотлъчно до радиото и това е първият му досег с музиката. Връщайки се да живее при родителите си, по съвет на педагозите 6-годишният Миро е записан да учи пиано.

Миро се ожени

През 1995 г. печели безапелационно фестивала „Откритие“. Годината му носи и влизане в топ 3 на „Златния Орфей“. През 1997 г. влиза в Българската армия, като по същото време печели „Дебют“ на Първите музикални награди на България.

До 18-тата си година печели всички престижни национални музикални фестивали и редица международни. През 2000 г. заедно с Галина Курдова създават Каризма. Само за една година Каризма се превръща в най-популярното име в България и печелят над 50 отличия.

Седем години по-късно се разделят, оставяйки зад гърба си един-единствен албум – „Еклисиаст“ и серия от номер 1 сингли – „Рискувам да те имам“, „Колко ми липсваш“, „Ще избягам ли от теб“, „Минаваш през мен“ и др.

Снимка: netinfo

През 2008 г. Миро стартира солова кариера с албума „Омиротворен“, който се превръща в един от най-продаваните в българската музикална история. Миро става първият артист, признат от всички музикални гилдии в България.

Миро: „Ние сме едно тяло, едно цяло. Тя е моят човек.”

Хит сингълът „Губя контрол, когато“ е обявен за любима песен за последните 15 години от Дарик радио. В класацията на единствената радиомрежа за българска музика БГ Радио в Топ 20 на всички времена Миро е с безпрецедентното участие на 6 песни.

С последния си сингъл "Гълъбо", Миро отново подари на своите фенове един музикален шедьовър.

Вижте видеоклипа към страхотната песен:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти